Ponta: Taxa pe construcţii speciale ar putea fi redusă de la 1,5% la 1%

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că, după discuţiile avute cu ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, au fost găsite resurse pentru reducerea taxei pe stâlp, de la 1,5% la 1%.
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Flori Mladin
04.09.2014

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că, după discuţiile avute cu ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, au fost găsite resurse pentru reducerea taxei pe stâlp, de la 1,5% la 1%.

"Vreau să vă anunţ că Senatul a aprobat atât legea de reducere a CAS, cât şi amnistia fiscală faţă de pensionari, mame şi profesori. Legea austerităţii, care deşi este promovată de Opoziţie, sperăm să nu se mai întoarcă. Şi (...) vreau să anunţ public, pentru că am avut o discuţie cu domna ministru Petrescu, că taxa pe construcţii speciale putem să o reducem, de la 1,5% la 1%", a declarat Victor Ponta.

Primul ministru a susţinut că veniturile colectate vor intra în bugetul autorităţilor locale, întrucât aşa vor avea "şanse mai mari de dezvoltare", în condiţiile în care "banii autorităţilor locale înseamnă canalizare, ape, drumuri, şcoli".

Opinia lui Lăzăroiu

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat despre taxa pe stâlp a lui Victor Ponta: "Cam cât de incompetent să fii ca să pui o taxă la începutul anului şi după câteva luni să o reduci cu o treime? Poate fi ceva mai rău decât asta la un guvern? Ei bine, e vorba de, aţi ghicit, Ponta. Care vrea reducerea taxei pe stâlp de la 1,5% la 1%. Taxa pe care tocmai o pusese la începutul anului".

Referitor la deja celebra taxă pe stâlp, respectiv impozitul pe construcţiile speciale, aceasta nu a fost bine primită de investitori. Reprezentanţii mediului de afaceri din România au solicitat eliminarea totală a impozitului pe construcţiile speciale. Acest impozit duce la dublarea, chiar triplarea, impozitului pe profit pentru companiile afectate, a declarat Daniel Anghel, membru în conducerea Consiliului Investitorilor Străini din România (CIS), ceea ce îi va determina pe oamenii de afaceri să îşi reconsidere planurile de investiţii şi, în timp, va avea un impact negativ major asupra investiţiilor străine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor