Moment istoric la CNA. Laura Georgescu îşi pierde susţinerea în cadrul Consiliului
alte articole
Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi-a pierdut susţinerea în cadrul Consiliului, ca urmare a scandalului de proporţii în care este implicată. Şefa CNA a fost înregistrată ameninţându-şi angajaţii, vorbind urât cu mai mulţi copii participanţi la un program de educaţie alternativă, dar şi vorbind despre mită, şantaj şi favorizarea postului România TV.
„S-a schimbat „treimea” din CNA: opt membri se delimitează public de preşedintele Consiliului, doar trei îl mai susţin. Demisia, Laura Georgescu! Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi, „cu voia dumneavoastră, ultimii pe listă”, eu, Valentin-Alexandru Jucan şi Florin Gabrea am semnat astăzi un comunicat public prin care ne delimităm de Laura Georgescu. Alături de ea au rămas Christian Mititelu şi Lorand Turos”, a precizat Narcisa Iorga.
Se pare că acea faimoasă „majoritatea USL” din CNA de care vorbea anterior Narcisa Iorga tocmai s-a rupt. Anterior, PDL, PNL, PPDD şi PMP i-au cerut demisa Laurei Georgescu, în timp ce deputatul PPDD Liliana Mincă a anunţat că partidul său a formulat o plângere penală pe numele Laurei Georgescu, pe care o acuză de corupţie.
Iată textul comunicatului asumat de cei opt membri ai CNA menţionaţi:
„Consiliul Naţional al Audiovizualului se delimitează categoric faţă de limbajul şi comportamentul Preşedintelui CNA, dna Laura Georgescu, în situaţii prin care a adus o gravă atingere imaginii instituţiei noastre şi care au fost în atenţia publică în ultimele luni. CNA se distanţează atât de atitudinea publică, cât şi de limbajul nedemn ale dnei Laura Georgescu pe care le considerăm inadecvate cu calitatea de membru al CNA cu valoriile şi principiile Consiliului şi, cu atât mai puţin, cu poziţia de şef al acestei instituţii.
C.N.A. îşi afirmă credinţa în colegialitate, respect pentru partenerii din interior şi din afara Consiliului, pentru decenţă şi eleganţă. Apreciem că, în toate contextele evocate de mass-media, dna Laura Georgescu s-a manifestat de o manieră care a putut umbri străduinţele noastre de a păstra CNA în sfera sa conferită de lege – aceea de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale.
Obstinaţia dnei Laura Georgescu de a nu propune o soluţie de ieşire din acest trecător impas instituţional pe care singură l-a creat impune luarea urgentă a unor măsuri de revenire la normalitate şi de recâştigare a încrederii publicului, partenerilor şi angajaţilor Consiliul Naţional al Audiovizualului. O probă elocventă în acest sens va fi noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA ce va deveni public până la sfârşitul săptămânii şi prin care deciziile interne din instituţia noastră urmează să se desfăşoare într-un regim de transparenţă sporită”.