Hrebenciuc, acuzat de trafic de influenţă în Dosarul CNA: „Sunt o victimă colaterală”

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, pesedistul Viorel Hrebenciuc, s-a prezentat joi la sediul DNA, pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă. Surse judiciare citate de Realitatea TV au declarat că Hrebenciuc este urmărit penal pentru trafic de influenţă în dosarul declanşat ca urmare a unei sesizării a PPDD.

Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA în favoarea primarului municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (PDL) pentru ca acesta să obţină licenţa pentru postul său de televiziune, Giga TV.

Liderul PSD a negat acuzaţiile ce i se aduc: "Pe baza plângerii depuse de deputatul PPDD Liliana Mincă în urma închiderii postului OTV. S-a depus această plângere penală, eu fiind aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt suspect în această cauză. Nu mi-e teamă pentru că ştiu ce am făcut, mai exact ştiu ce nu am făcut", a declarat liderul PSD.

Amintim că şefa CNA este în mijlocul unui scandal de proporţii după ce o serie de înregistrări şi-au găsit drumul în spaţiul public. Într-una din acestea, Laura Georgescu vorbea despre mită, şantaj şi favorizarea postului România TV.

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de... aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi, am şi eu o lege. Pot sa, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării dezvăluite de Realitatea TV.

În plângerea depusă în luna iulie de deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, se face referire şi la înregisrările în care şefa CNA face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.