Matei Dobrovie: Să lauzi China pentru cum a gestionat criza legată de coronavirus mi se pare nebunie curată

China, lovită de epidemia de virus Wuhan
China, lovită de epidemia de virus Wuhan (Kevin Frayer/Getty Images)

Recent pe internet au apărut mai multe ştiri false, potrivit cărora în ultimele două săptămâni în China a început să se reducă numărul îmbolnăvirilor zilnice la cote ridicole, mass media centrală occidentală publicând şi o serie de articole care prezentau stăvilirea epidemiei de virus Wuhan din China ca pe un fapt împlinit şi chiar a încercat să proiecteze imaginea Chinei drept salvatoare a omenirii, transmiţând ştiri despre ajutorul acordat Occidentului în combaterea epidemiei, iar unii chiar au lăudat acest lucru.

În acest context, parlamentarul român Matei Dobrovie a menţionat într-un mesaj pe pagina sa de socializare că „să lauzi China pentru cum a gestionat criza legată de coronavirus mi se pare nebunie curată!”. Totodată, a comentat Dobrovie, autorităţile chineze au ascuns izbucnirea epidemiei şi au încercat să muşamalizeze totul, iar acum încearcă să acrediteze ideea că virusul nu este de origine din China, ci de vină ar fi SUA, pentru a distrage atenţia lumii de la responsabilitatea Beijingului pentru această criză globală.

Mai mult decât atât, Dobrovie a mai specificat că această campania de propagandă/PR pe Twitter la nivel de ambasade şi consulate - tipic comunistă - este într-adevăr una de amploare şi încearcă să spele imaginea Chinei, rescriind povestea coronavirusului.

De menţionat este faptul că recent Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a anunţat ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău a confirmat că Moldova va primi asistenţa promisă de regimul comunist al Chinei, şi asta în timp ce China a primit măşti de protecţie din Coreea de Sud întrucât nu mai făcea faţa crizei.

„Primul lot de asistenţă din partea Guvernului Republicii Populare Chineze pentru Republica Moldova a fost confirmat astăzi în cadrul întrevederii Secretarului General al MAEIE, Eugeniu Revenco, cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, Zhang Yinghong.

Lotul de asistenţă include dispozitive şi consumabile pentru instituţiile medicale publice din Republica Moldova, inclusiv 1008 teste diagnostice, 100 000 de respiratoare de protecţie, 500 de termometre cu infraroşu, 1000 de perechi de ochelari medicali, etc.”, se arată într-un comunicat MAEIE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe