Televiziunea iraniană de stat anunţă că virusul Wuhan ar putea omorî "milioane" de iranieni

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)
A.P.
18.03.2020

La o lună după ce anunţa decesul unor persoane ca urmare a infectării cu virus Wuhan în Qom, pe 19 februarie, Iranul a emis acum unul dintre cele mai grave avertismente.

Marţi, Dr. Afruz Eslami, care lucrează la televiziunea de stat, a anunţat că Iranul ar putea ajunge în situaţia de a avea „milioane” de decese cauzate de virusul Wuhan înainte ca pandemia să se stingă.

Predicţia sa a încercat să facă oamenii să ia în serios ameninţarea pe care o aduce pandemia, într-un moment în care există nelinişte în oraşul religios Qom, cauzată de moartea unui ayatollah şiit săptămâna aceasta.

Associated Pres raportează: "Numărul deceselor din Iran a înregistrat marţi o creştere de 13%. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianoush Jahanpour, a declarat că virusul a ucis 135 de oameni, ridicând totalul la 988, cu 16.000 de îmbolnăviri cunoscute".

Mai multe ţări impun, de asemenea, măsuri de urgenţă în Orientul Mijlociu, Siria închizând în urmă cu câteva zile universităţile şi multe spaţii publice, în ciuda faptului că nu au fost raportate cazuri oficiale confirmate.

Iranul a luat cele mai drastice măsuri după ce răspândirea virusului a continuat în forţă. Teheran a anunţat că a eliberat aproximativ 85.000 de persoane închise pentru a se asigura că pandemia nu va lovi închisorile supraaglomerate ale naţiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor