Petiţie lansată de Asociaţia Falun Dafa: Parlamentul R. Moldova să înăsprească legislaţia vizând combaterea turismului pentru transplant în China
alte articole
Cu ocazia comemorării a 20 de ani de când a început persecuţia inumană împotriva practicanţilor Falun Dafa în China, Asociaţia Falun Dafa din Republica Moldova a lansat o campanie naţională de colectare de semnături pe o petiţie adresată Parlamentului de la Chişinău, cu solicitarea de a condamna practica recoltărilor forţate de organe de la practicanţii acestei şcoli în China şi modificarea legislaţiei naţionale vizând combaterea turismului pentru transplant.
Petiţia activiştilor Falun Gong moldoveni se bazează pe îndrumările Parlamentului European din Rezoluţia 2013/2981 (RSP) prin care se solicită statelor membre ale UE „să ridice problema recoltării de organe în China” şi „să condamne public abuzurile din domeniul transplantului de organe din China”.
Mai mult, asociaţia nonguvernamentală se declară alarmată de faptul că numărul transplanturilor efectuate de China a explodat practic după începerea persecuţiei împotriva Falun Gong în anul 1999. „Practicanţii sunt sacrificaţi la cerere, pentru transplanturi. Organele lor sunt vândute pentru sume enorme în principal cetăţenilor străini care necesită organe şi care călătoresc în China pentru transplanturi, spitalele chineze fiind în măsură să „ofere” orice organ compatibil în maxim 2 săptămâni.”
În context, autorii petiţiei invocă măsurile luate în acest sens de Israel, Italia, Spania, Belgia, Taiwan şi sugerează Parlamentului moldovean condamnarea persecuţiei, dar şi instituirea unor sancţiuni mai severe pentru persoanele care vând sau cumpără organe umane.
„Medicilor implicaţi în aceste crime să li se interzică definitiv practicarea medicinei. Să fie dur sancţionate şi persoanele care promovează sau fac reclamă comerţului cu organe umane. Măsuri menite să descurajeze pacienţii din R. Moldova să meargă în China sau în alte ţări pentru a obţine ilegal un organ”, se mai solicită în petiţie.
Istoric:
Persecuţia discipolilor Falun Dafa din China a început în seara zilei de 20 iulie, 1999, de atunci zeci de mii de practicanţi fiind deţinuţi, ucişi şi mutilaţi. Deviza folosită în acţiunea de eradicare a Falun Gong a fost: „Distrugeţi-le reputaţia, ruinaţi-i financiar, eliminaţi-i fizic”.
În persecuţia Falun Gong, Partidul Comunist Chinez a introdus un rău fără precedent: recoltarea de organe pe viu. Cel mai mare grup de oameni închişi pentru credinţa lor în China, practicanţii Falun Gong sunt ucişi la comandă, evisceraţi pe mesele de operaţie ale spitalelor de stat şi militare, iar organele lor sunt vândute pentru zeci sau sute de mii de dolari. China a ajuns pe locul 2 în lume în domeniul transplantului, în condiţiile în care, datorită credinţei lor, chinezii nu-şi donează organele.
După o serie de investigaţii şi rapoarte independente care au confirmat crimele menţionate, şi în pofida tăcerii nepăsătoare a multor organizaţii internaţionale care ar fi trebuit să ia poziţie, în luna iunie 2019, un Tribunal Independent din Londra a concluzionat că recoltarea forţată a organelor a avut loc "pe o scară semnificativă" în China şi că adepţii practicii spirituale Falun Gong au reprezentat una dintre principalele surse de aprovizionare cu organe.
În concluzie, Asociaţia Falun Dafa din Moldova îşi exprimă speranţa că odată cu încetarea recoltărilor forţate de organe de la practicanţii Falun Gong va înceta şi procedura lipsită de etică a recoltărilor forţate de organe de la prizonieri de conştiinţă aparţinând altor grupuri minoritare din China precum uiguri, tibetani şi creştini.