Majorările salariale, adoptate prin fraudarea votului? Iordache, ameninţat că se alege cu dosar penal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, pesedistul Florin Iordache, s-ar putea trezi cu un dosar penal de abuz în serviciu pe numele său după votul pe tema majorărilor salariale pentru personalul din Sănătate şi Educaţie, a avertizat deputatul Remus Cernea.
Remus Cernea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
08.11.2016

Controversatele majorări salariale pentru personalul din Sănătate şi Educaţie, promovate de alianţa ALDE-PSD în pragul alegerilor, au fost adoptate prin fraudarea votului în contextul în care lipsea cvorumul prevăzut de Regulament, iar principalul vinovat pentru această situaţie este preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a acuzat, marţi, Remus Cernea, care îi cere pesedistului să nu trimită spre promulgare respectivul act normativ.

"Stimate domnule Preşedinte, în cadrul şedinţei de plen din 7 noiembrie 2016 am atras atenţia în repetate rânduri de la microfon că nu există cvorumul necesar de vot prevăzut de Regulamentul Camerei Deputaţilor. Ar fi trebuit să constataţi lipsa cvorumului şi să suspendaţi şedinţa. Faptul că şedinţa a continuat fără cvorum iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezintă o fraudă gravă care trebuie reparată! Din punctul meu de vedere a fost un moment clar de abuz în serviciu pentru care trebuie asumată o responsabilitate atât politică, însă şi de ordin penal.

Am şi solicitat de la microfon, la începutul şedinţei, ca un lider de grup să ceară verificarea cvorumului prin apel nominal. Atunci când din partea PNL a fost formulată o astfel de solicitare, ea nu ar mai fi trebuit supusă la vot pentru că, în cazul în care se petrece un abuz al unei conjuncturale majorităţi cu privire la modul fraudulos în care se numără voturile sau cu privire la lipsa cvorumului, mereu acea majoritate abuzivă va respinge o cerere de verificare a cvorumului!", a declarat Remus Cernea.

Potrivit deputatului, Florin Iordache, în calitate de şef al Camerei, avea responsabilitatea să verifice existenţa sau nu a cvorumului necesar pentru şedinţa de vot final.

"Vă adresez un apel de a nu semna legile adoptate în şedinţa din 7 noiembrie 2016 şi de a repune toate legile adoptate sau respinse prin fraudă de vot (cauzată de inexistenţa cvorumului) pe Ordinea de zi a unei următoare şedinţe! Întrucât există probe care atestă lipsa cvorumului (fotografii, filmări) îmi rezerv dreptul de a depune o plângere penală împotriva dumneavoastră şi a celorlalţi responsabili de la prezidiu din timpul şedinţei pentru abuz în serviciu şi încălcarea în literă şi spirit a Regulamentului Camerei Deputaţilor şi pentru fraudarea votului din plen", a subliniat Remus Cernea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor