Băsescu: S-a spart globul cu Cioloş. Şi-a abandonat statutul de tehnocrat, s-a angajat clar de partea PNL

Toată construcţia legată de Dacian Cioloş - premier independent în jurul platformei sale "România 100" s-a "dărâmat", este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

În momentul acesta, nu se mai poate spune despre Dacian Cioloş că este "tehnocratul de la Victoria" pentru că s-a angajat clar de partea PNL-ului prin participarea la mitingul organizat de liberali cu ocazia lansării candidaţilor la parlamentare, neutralitatea lui s-a spulberat, a declarat duminică seară, la Digi 24, preşedintele PMP, Traian Băsescu.

"De astăzi s-a spart globul cu Cioloş, pentru că, prin participarea la mitingul PNL-ului, el şi-a abandonat statutul de tehnocrat. Nu a rezistat, probabil, presiunilor PNL-ului şi, probabil, şi ale domnului preşedinte Iohannis ", a precizat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă premierul Dacian Cioloş avea de ales atâta vreme cât a acceptat să fie susţinut de PNL şi de USR, liderul PMP a replicat: "Eu cred că avea de câştigat".

"În momentul acesta, nu mai poate spune 'sunt tehnocratul de la Victoria', în momentul acesta s-a angajat clar de partea PNL-ului. Neutralitatea s-a spulberat şi cred că aici a fost o lipsă de inspiraţie sau, poate, de tărie de a rezista. Este clar că PNL-ul era extrem de interesat să-l atragă în fruntea PNL-ului, într-un fel sau altul, pentru că, pur si simplu PNL nu are lideri.

Doamna Gorghiu nu e un lider de anvergură, Buşoi nu e un lider de anvergură, restul nici nu-i mai ţin minte. Deci, aveau nevoie de un Cioloş, numai că Cioloş, astăzi, a pierdut. Nu mai poate spune: sunt tehnocratul care rămâne pe picioarele lui până când se termină campania şi atunci voi adopta o soluţie", a punctat Traian Băsescu.

În opinia fostului preşedinte, "toată construcţia" legată de Cioloş - premier independent în jurul platformei sale "România 100" s-a "dărâmat".

"Este evident că au fost într-o înţelegere în care ideea a fost că Cioloş emite o platformă, după care va adera la ea PNL-ul, va adera şi partidul lui Nicuşor Dan şi, uite aşa, facem o majoritate. După părerea mea au greşit tactic, chiar dacă strategia a fost bună în faza iniţială, pentru ca un Cioloş rămas la Palatul Victoria ferm pe poziţie: nu mă amestec în politică, ar fi reuşit să fie o locomotivă mai convingătoare decât coborât în sânul PNL-ului, cum a făcut astăzi", a opinat Traian Băsescu.