Vlad Alexandrescu: Sistemul de asistenţă socială, gândit de PSD ca să-i ţină în lesă pe oameni

Sistemul de asistenţă socială din România a fost conceput de social-democraţi ca să-i transforme pe oameni în adevăraţi vasali electorali, a opinat fostul ministru Vlad Alexandrescu, candidat USR pentru un post de senator în viitorul Parlament.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Sistemul de asistenţă socială din ţara noastră a fost gândit de PSD-ul lui Liviu Dragnea pentru a crea o masă electorală de manevră, oameni pe care să-i ţină într-o lesă scurtă, a declarat duminică, la TVR, fostul ministrul al Culturii, Vlad Alexandrescu.

"Sistemul de asistenţă socială din România a fost gândit într-adevăr de PSD pentru a crea o masă electorală de manevră. Este un sistem fără niciun fel de supleţe, care nu este orientat către a integra oamenii din nou în câmpul muncii. Există nevoia de o asistenţă socială structurată în România.

Deci trebuie să vorbim despre sărăcie. Nu e vina oamenilor neapărat că au ajuns în situaţia asta. Există tot felul de motive, tot felul de situaţii în care cineva poate intra, de viaţă, de societate, de familie. Odată ce a ajuns acolo trebuie însă să-i oferi o pârghie, o pârghie să se poată înălţa din nou nu să-l ţii într-o lesă scurtă şi să-l transformi într-un vasal electoral", a declarat Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru al Culturii - candidat al Uniunii Salvaţi România pentru un mandat de senator - a subliniat că adevărul este cea mai importantă armă pe care partidul său o are împotriva PSD.

"USR într-adevar este un partid nou, a venit în politică pentru că nu a mai suportat să stea pe margine să se uite la televizor. Adevărul este cea mai importantă armă pe care Uniunea Salvaţi România o are împotriva PSD. Este datoria noastră să le punem oglinda în faţă şi să nu permitem PSD-ului să umple spaţiul public cu gogoriţe", a subliniat Vlad Alexandrescu.