Remus Cernea a strâns semnăturile pentru intrarea în cursa electorală

Remus Cernea, unul dintre cei mai activi deputaţi români, a strâns semnăturile pentru intrarea în competiţia electorală. O performanţă similară a anunţat şi Theodor Paleologu.
Remus Cernea
Remus Cernea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul Remus Cernea anunţă că a strâns semnăturile necesare înscrierii în cursa electorală pentru un nou mandat în Parlament.

Semnăturile vor fi depuse la Biroul Electoral Central spre finele zilei de astăzi, a declarat, pentru Epoch Times, Remus Cernea.

Reamintim că Cernea şi-a propus să fie primul independent care câştigă un mandat de deputat, în pofida tuturor opreliştilor impuse de marile partide printr-o legislaţie electorală restrictivă şi discriminatorie pentru partidele mici şi indepedenţi.

PSD şi PNL au creat cea mai restrictivă legislaţie electorală din lume, o legislaţie care scoate partidele mici şi independenţii din competiţie încă înainte ca aceasta să înceapă, privându-i astfel pe români de posibilitatea de a alege, de a primeni actualul mediu politic toxicizat. În tot acest tablou, preşedintele Iohannis este complice la pervertirea procesului democratic căci nu a făcut nimic şi "a tăcut din nou" şi pe tema legilor electorale, explică recent Cernea, prezent la Târgul de Partide şi Independenţi, organizat de către Iniţiativa pentru România, pentru a strânge semnături ce i-ar permite să candideze din nou la Parlament.

"Eu văd în politică un demers prin care poţi ajuta la un mai bine pentru societate, poţi lupta pentru nişte valori şi principii, poţi să aperi nişte cauze, poţi să încerci să contribui la o viaţă democratică şi la respectarea unor drepturi şi valori democratice în România. Din nefericire, mediul politic este atât de toxicizat, iar această legislaţie electorală este cea mai restrictivă din lume! Vă dau un exemplu: PNL şi PSD au făcut prevederi atât de feroce împotriva alternativelor politice încât au lăsat timp de antenă pentru independenţi 10 secunde pe zi! Ce arată asta?

Că PNL şi PSD vor să înlăture complet orice fel de alternativă, orice fel de voce care ar putea să le smulgă un mandat, vor să ia absolut totul, dar nu prin competiţie. Dacă ar fi o competiţie reală, în care să participe şi USR şi M10, şi dl Paleologu şi eu şi alţi candidaţi şi la vot cetăţenii ar spune "nu, domnule, noi vrem PSD şi PNL, agenda lor ne-a convins", dacă ar fi un proces democratic prin care cetăţenii ar decide că vor în continuare PSD şi PNL şi atât, eu aş fi împăcat, asta a fost voinţa cetăţenilor, dar nu se întâmplă asta, noi suntem blocaţi înaintea intrării în competiţie şi asta ar trebui să aducă şuvoaie de oameni pe străzi!”, a declarat Remus Cernea.