Macovei: Super-deputaţii întăresc super-imunitatea unui politician PSD cercetat penal pentru corupţie

„USL a respins în Camera Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Ponta, inculpatul Dragnea, Daniel Constantin şi prietenii din USL au venit la Parlament, special pentru acest vot, însă au fost laşi (nimic nou) şi nu şi-au asumat public votul, au fugit de răspundere şi nu au vrut să arate românilor cum au votat (au ascuns bilele de vot)”, a scris luni seară pe blogul personal europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.02.2014

Plenul Camerei Deputaţilor s-a reunit lunii seară şi a respins, în cadrul unui vot secret, cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PSD Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă. Deşi votul a fost secret, prin bile, PNL, PDL şi PPDD şi neafiliaţi au anunţat că vor vota pentru încuviinţarea cererii de arestare preventivă a lui Cosma. Grupul parlamentar PSD, care conţine şi parlamentarii UNPR, şi PC (membri componenţi ai alianţei nou formate USD) se pare că au avut însă altă opţiune, astfel că 222 de parlamentari au votat împotriva arestării acestuia şi doar 105 voturi au fost pentru.

Premierul Victor Ponta a declarat luni după-amiază că nu ştie cum va vota grupul parlamentar al PSD în această chestiune şi nici dacă el însuşi va fi prezent în plen pentru vot.

„USL a respins în Camera Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Ponta, inculpatul Dragnea, Daniel Constantin şi prietenii din USL au venit la Parlament, special pentru acest vot, însă (...) nu şi-au asumat public votul, au fugit de răspundere şi nu au vrut să arate românilor cum au votat (au ascuns bilele de vot)”, a scris luni seară pe blogul personal europarlamentarul Monica Macovei.

Şi europarlamentarul Cristian Preda susţine că votul din Parlament, în urma căruia deputaţii au refuzat ridicarea imunităţii lui Cosma, este „o nouă pată pe obrazul aleşilor de azi. Victor Ponta a fost la şedinţă şi nu a vrut să spună cum a votat. El este, în acest fel, asociat cu cei care refuză ca justiţia să lucreze independent de legislativ”.

Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Vlad Cosma, cu 13 voturi împotriva arestării, 7 voturi "pentru"şi 3 abţineri.

„Deputaţii USL din Comisia Juridică au acţionat concret pentru blocarea justiţiei: au refuzat să accepte cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma acuzat de trafic de influenţă. Votul de astăzi (luni) este cea mai clară dovadă că politicienii USL nu vor să fie cercetaţi pentru ilegalităţile pe care le comit, că se apără în haită, iar regulile după care acţionează sunt cele ale unui “grup infracţional organizat”. Votul din Comisia juridică a fost secret, iar USL este coaliţia de guvernare cu super-majoritate”, a declarat Monica Macovei.

În opinia europarlamentarului PDL pentru acest act de blocare a justiţiei, ar trebui ca toţi deputaţii din Comisia Juridică, indiferent de partidul din care fac parte, care s-au opus cererii DNA, să îşi dea demisia din Parlament, pentru că au dovedit că nu mai reprezintă interesele oamenilor.

„În timp ce acţionează concret pentru blocarea justiţiei, liderii PSD, PNL şi PC umplu ecranele televizoarelor cu declaraţii războinice despre viitorul alianţei lor. În loc să guverneze pentru oameni, îşi vopsesc gardurile din USL în USD şi se întrec în populisme”, a adăugat Macovei.

Vlad Cosma, deputat PSD şi tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, preşedinte al PSD Prahova şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit în jur de 1 milion de euro mită pentru a le aranja unor societăţi comerciale obţinerea de contracte supraevaluate de la CJ Prahova pentru întreţinere de drumuri şi deszăpezire, precum şi decontarea prioritară a unor lucrări efectuate anterior. Respectivele contracte obţinute prin trafic de influenţă erau supraevaluate tocmai pentru ca oamenii de afaceri să le poată plăti celor doi PSD-işti "comisioanele" consistente pe care aceştia le cereau.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor