Liderul MISA: „Dacă mă trimiteţi în România faceţi rău mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii de înaltă demnitate”

Extrădat în România, unde mai multe structuri MAI au şi început să-l ancheteze, "guru" Bivolaru a declarat în Franţa că trimiterea sa în ţară ar face rău mai multor adepte ale sale, care ocupă funcţii publice de înaltă demnitate.
Gregorian Bivolaru (stiripesurse.ro)
Loredana Diacu
23.07.2016

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a declarat în timpul audierilor din Franţa, anterior extrădării, că trimiterea sa în România ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax.

Reamintim că Bivolaru a fost adus vineri în ţară, mai multe structuri din MAI demarând o anchetă, pentru a stabili ce a făcut liderul MISA din momentul în care a fugit din ţară şi până a fost capturat. Potrivit surselor citate, scopul anchetei este de a stabili dacă Bivolaru a fost ajutat de cineva să fugă din ţară, şi dacă da, de către cine.

Suspiciunile autorităţilor ar fi întărite de declaraţia făcută de Bivolaru la momentul capturării, în Franţa:

„Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare.

De asemenea, Bivolaru ar fi invocat faptul că este nevinovat şi că în România nu ar avea parte de un proces corect.

Mai amintim că Bivolaru, condamnat de Înalta Curte în data 14 iunie 2013 la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu o minoră în formă continuată, a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris.

„Eu aş zice că extrădarea lui Bivolaru are legătură mai degrabă cu faptul că băieţii care fac marile jocuri din umbră vor să ţină în şah nişte "persoane publice", la care se referă, de altfel, şi Gurul în depoziţia lui. Nu zic că nu trebuia extrădat, atâta timp cât a fost găsit vinovat de o instanţă, dar ce mă face să îmi pun întrebări este momentul şi faptul că Bivolaru este "descoperit" după atâţia ani, timp în care a hălăduit prin lume nestingherit”, a comentat jurnalista Emilia Şercan, autoarea investigaţiilor incendiare despre plagiatele unor personaje celebre, vestea extrădării lui Bivolaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor