Nu mai e cale de întoarcere. Liderul MISA va fi extrădat în România

Liderul MISA va fi extrădat în România, unde îl aşteaptă o sentinţă de 6 ani de închisoare.
Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru (stiripesurse.ro)

Decizia de extrădare a lui Gregorian Bivolaru - luată în data de 8 iunie de judecătorii francezi - rămâne valabilă. Curtea Supremă din Paris a respins miercuri apelul formulat de liderul MISA, astfel că hotărârea iniţială a rămas definitivă şi executorie.

Potrivit Biroului de presă al Ministerului de Interne, implementarea efectivă a acestei hotărâri va dura în jur de două săptămâni, pentru că trebuie îndeplinite o serie de proceduri privind extrădarea.

Reamintim că Bivolaru a fost condamnat de Înalta Curte în data 14 iunie 2013 la şase ani de închisoare cu executare, pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă. Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, liderul MISA fiind plecat din România încă din 2004, an în care a fost trimis în judecată.

În aprilie 2005, Bivolaru a fost arestat în Suedia, însă, opt luni mai târziu, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, în decembrie 2005 fondatorul MISA primind azil politic din partea autorităţilor suedeze.

Subiectul Bivolaru părea îngropat până în ajunul reţinerii liderului MISA în Franţa, când Antena 3 a redeschis, din senin, subiectul Bivolaru - MISA. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.