UPDATE: Protest PMP la Guvern, pentru demiterea lui Victor Ponta (Video)

Protest anti-Ponta, organizat de Partidul Mişcarea Populara, 07.06.2015
Protest anti-Ponta, organizat de Partidul Mişcarea Populara, 07.06.2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: "Aproximativ 3000 de membri şi simpatizanţi ai PMP au participat, azi, 7 iunie 2015, la un miting la care au cerut demisia lui Victor Ponta.

PMP a cerut Vineri, 5 martie 2015, aprobare pentru organizarea mitingului, după chemarea lui Victor Ponta la DNA.

Primăria condusă de Sorin Oprescu a refuzat acordarea autorizaţiei. Regretăm ca instituţiile autorizate ale statului n-au asigurat condiţii optime de desfasurare a mitingului.

Aşa cum a făcut şi în trecut, Victor Ponta îşi ascunde faptele penale în spatele unor declaraţii de genul “dosar politic”, “DNA schimbă guverne” şi altele asemenea.", acuza PMP într-un comunicat de presă remis după protest.

UPDATE: Membrii PMP au pornit în marş spre sediul PSD însă au fost întorşi din drum. Protestul a continuat vis-a-vis de Guvern, lângă Muzeul Antipa.

Anterior, protestatarii oamenii au pătruns prin cordonul de jandarmi şi au încercat să blocheze circulaţia în zonă. Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat pentru Digi24 că adunarea publică convocată de PMP nu a respectat toate condiţiile legale de desfăşurare.

„Am luat măsuri de limitare a spaţiului. Mai multe persoane au reuşit să forţeze blocarea traficului rutier în zona Pieţei Victoria. S-au format cordoane de jandarmi. Vom identifica persoanele responsabile de aceste incidente”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei.

* * *

UPDATE. În jur de 1000 membri PMP protestează în faţa Guvernului cerând demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. "Înarmaţi" cu fluiere şi vuvuzele, oamenii scandează "Jos Ponta", "Ponta pentru noi este Ceauşescu 2", "Ponta pleaca acasă", dar şi numele fostului preşedinte Traian Băsescu.

Membrii PMP poartă pancarte cu mesaje precum "Ponta, PSD, şomaj şi sărăcie pentru întreaga Românie", "Ponta mincinosul", sau "Jos plagiatorul".

Mulţi dintre protestatari au venit din alte oraşe ale ţării.

* * *

PMP organizează un miting în faţa Guvernului, duminică 7 iunie, ora 12, miting la care se va solicita demisia premierului Victor Ponta.

"Rămânerea lui Ponta în fruntea guvernului aduce mari prejudicii României. Dacă Ponta ar avea măcar o fărâmă de responsabilitate ar realiza ce mari prejudicii aduce României rămânerea sa în funcţia de premier.", susţin reprezentanţii PMP, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Liderii PMP mai opinează că România, membră a Uniunii Europene, nu-şi poate permite într-o funcţie de primă importanţă în stat un personaj politic urmărit penal de justiţia română, din următoarele considerente:

"- Încrederea investitorilor străini în ţara noastră se prăbuşeşte dramatic, dacă însuşi premierul ţării dă de înţeles că nu dă doi bani pe justiţia din România. Ce speranţă să aibă cei care vin să investească în România, dacă de la cel mai înalt nivel nu se respectă deciziile justiţiei?
- Cursul de schimb şi situaţia economică a ţării s-ar putea deteriora brusc, în măsura în care costurile împrumuturilor pe care România este, încă, obligată să le facă vor creşte semnificativ. Tot progresul şi stabilitatea economică realizate până în prezent ar putea să dispară peste noapte.
- PSD, un partid format la vârf mai mult din penali, face zid de apărare în jurul lui Ponta, aşa cum au făcut şi în trecut începând cu cazul Bivolaru. Ce încredere să aibă partenerii noştri euroatlantici, dacă partidul aflat la guvernare se dovedeşte scutul penalilor?
- Premierul României devine un politician nefrecventabil în afara ţării, cuvântul justiţiei este sfânt în ţările civilizate.
- Nu există siguranţa, cu Victor Ponta premier, că nu vor avea loc şi în viitor ilegalităţi la nivelul guvernului.
- Toţi cei certaţi cu legea şi care au pe conştiinţă fapte de corupţie îşi vor zice că scapă şi ei de justiţie, dacă premierul reuşeşte să scape.
- În România se va institui un blocaj aproape total, o criză guvernamentală profundă, în cazul în care Ponta rămâne premier.", consideră PMP.

"Pentru toate aceste motive, şi altele, îl sfătuim pe Victor Ponta să plece decent din scena politică, dând dovadă de onoare, demnitate şi responsabilitate. În această situaţie, revenirea sa în politică, după ce-şi va fi rezolvat problemele penale, va fi mult uşurată.", se mai precizează în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne