Liberalul "disident" Theodor Paleogu a strâns semnăturile pentru candidatura la Parlament
alte articole
Theodor Paleologu anunţă, pe Facebook, că a strâns semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura ca independent pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor şi face apel către susţinătorii săi care mai au formulare semnate să i le aducă, pentru a preîntâmpina orice surpriză la înregistrarea candidaturii.
"Mâine depun dosarul de candidatură ca independent la Biroul Electoral Central. Rog mult pe toţi susţinătorii şi simpatizanţii, pe toţi adepţii competiţiei democratice să-mi aducă azi formularele cu semnături. Avem practic numărul necesar de semnături, dar e important să-l depăşim pentru a lăsa loc de eventuale anulări. Vă aştept azi cu ceai şi biscuiţi la Casa Paleologu, în strada Armenească 34. Orice formular, orice semnătură în plus contează", scrie Paleologu pe pagina sa de socializare
Reamintim că, exclus din PNL după ce şi-a exprimat deschis dezaprobarea pentru modul în care a fost gestionată problema alegerilor locale în Bucureşti, deputatul Theodor Paleologu a anunţat că va intra în cursa electorală pentru Parlament, ca un candidat independent. Nu orice fel de independent, ci un "candidat liberal disident", obligat să îşi asume o candidatură pe cont propriu, după ce s-a propus excluderea sa din partid.
Departe de a pretinde că va fi un fel de deputat universal, un ales care va rezolva cu maxim de expertiză toate problemele ţării, de la agricultură la finanţe, alimentaţie, sănătate, fonduri europene etc., Paleologu susţine că, în cazul în care va intra în Parlament, se va ocupa în continuare cu dedicare şi competenţă de cultură aşa cum a făcut şi până acum.
"Am de gând să continui cu ce am făcut de opt ani de zile încoace - cauzele mele - patrimoniu şi tot ce ţine de cultură, (...) iar la asta se adaugă ideile pe care le am în legătură cu învăţământul. (...). Convingerea mea absolută este că totul vine de la educaţie, totul începe şi se termină cu educaţia". (...) Ideea că doar trebuie să avem 6% din PIB şi doar să băgăm bani în sistem este o prostie. Trebuie să utilizezi bine acei 6% din PIB. Degeaba aruncăm cu bani în proiecte absurde în educaţie dacă nu ameliorăm funcţionarea învăţământului, dacă nu-l facem mai flexibil şi dacă nu dăm mai multă libertate actorilor liberi în domeniul respectiv", declara recent, pentru Epoch Times, Paleologu.