Papahagi: Iohannis, Cioloş, Codruţa - ecuaţia momentului. Imaginaţi-vă alternativa Ponta-Udrea-Ghiţă
alte articole
Cum alegerile parlamentare bat la uşă, preşedintele Klaus Iohannis a devenit din ce în ce mai vocal în spaţiul public, fapt ce a stârnit desigur şi nemulţumiri. Fostul om politic Adrian Papahagi a explicat că o astfel de atitudine este firească şi nu vede nicio problemă din moment ce şeful statului nu pare să joace împotriva interesului naţional şi al voinţei de reformă a oamenilor.
"De ce vă miraţi? Preşedintele e cel mai votat om din România, deci Number One across the Nation. La iarnă Iohannis va avea ambele servicii secrete şi va numi premierul, forţând majoritatea (dacă nu e deja agreată). Preşedintele joacă tare, cum e şi firesc. Nu-l condamn: nu-mi reiese că ar juca împotriva interesului naţional şi al voinţei de reformă a oamenilor. Câtă vreme ţine spatele DNA şi urmează linia occidentală, cu echilibrul ei tot mai delicat UE-SUA/NATO, e ok. (Vă amintesc că exact la fel de ok se comporta pe aceste două teme majore şi Băsescu atunci când era obligat de mecanismul internaţional să fie om de stat).
Iar Uniunea Salvaţi România [partidul condus de Nicuşor Dan - n.r.] să nu se agite: dacă se mişcă bine şi în parametrii alocaţi, pot fi soluţia de rezervă la care va apela sistemul când PNL va fi prea erodat de DNA şi de coabitarea la putere cu PSD. Oricum, îmi par suficient de indistincţi doctrinar şi de prudenţi ca să nu deranjeze sistemul profund, ci doar pojghiţa bişniţară expirată, de care sistemul oricum se descotoroseşte treptat", a scris joi, pe contul său de Facebook, profesorul Adrian Papahagi.
Pe scurt, fostul om politic care a ajutat la înfiinţarea PMP şi M10 este de părere că preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Codruţa, constituie "ecuaţia momentului". "Sincer, nu e rea pentru ţară. Imaginaţi-vă alternativa Ponta-Udrea-Ghiţă", a adăugat profesorul.
"PS: Cred că în decembrie va fi a doua oară în viaţă (după Iliescu-Vadim) când nu voi vota. PNL e exclus: îi ştiu prea bine. USR sunt prea alunecoşi pentru gustul meu. În rest, n-ai ce. Dacă locuiam la Bucureşti îl votam pe Toader Paleologu, dar aşa...", a adăugat Adrian Papahagi.