Papahagi: Boc a preluat jumătatea pedelistă din PNL. Ne va demonstra dacă e vizionar sau tributar trecutului

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Acum, că a preluat din nou jumătatea pedelistă din PNL prin europarlamentarul Daniel Buda, care a fost împuternicit să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, primarul Emil Boc ne va demonstra dacă e vizionar sau tributar trecutului, a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, profesorul Adrian Papahagi.

"Uite, ca să închei cu politica de Facebook (cu cea reală am încheiat definitiv, dar îmi păstrez dreptul la opinie). Dacă PNL îmi propune la Cluj altceva decât tot felul de expiraţi din vechiul FSN, îmbogăţiţi în tranziţie sau vicleni băieţi de casă, îl votez. Am cunoscut oameni ok în PDL Cluj (tineri, unii cu experienţă în politică şi administraţie), care pot candida.

Acum, că a preluat din nou jumătatea pedelistă din PNL (prin proxy-ul numit Daniel Buda), Emil Boc ne va demonstra dacă e vizionar sau tributar trecutului. Poate impune oameni buni pe liste, la nivel naţional. Poate reuşi acolo unde a eşuat Traian Băsescu. Poate aduce oameni buni în PNL, singurul partid cu şanse să bată PSD", a scris Adrian Papahagi.

Fostul politician, membru fondator al PMP şi M10, susţine că Boc îi poate invita înapoi în partid pe "oamenii onorabili izgoniţi sau plecaţi", dar care încă mai vor să facă politică (Paleologu, Preda, Macovei, poate Funeriu, poate Lăzăroiu şi alţii ca ei).

"Împreună cu aceştia, cu Cioloş şi ai săi miniştri reformişti (Ghinea, Prună, Voiculescu etc.), cu oameni noi veniţi din mediul de afaceri curat sau din societatea civilă, PNL poate începe să semene cu ceva votabil", a adăugat Adrian Papahagi.

În opinia profesorului, fostul preşedinte Traian Băsescu a ratat şansa istorică de a impune o nouă clasă politică, deşi avea lângă el mai mulţi politicieni şi intelectuali cu anvergură de om de stat decât existau în jurul lui Coposu şi Raţiu. "Astăzi înţelegem de ce", a adăugat Adrian Papahagi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne