Laura Vicol, proiect de lege controversat. Printre beneficiari, Ciolacu şi Ion Iliescu - surse

Laura Vicol
Laura Vicol (Camera Deputatilor)

Deputata PSD Laura Vicol, şefa Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a iniţiat un proiect de lege prin care aproape 4.000 de noi revoluţionari „cu rol determinant” la evenimentele din Decembrie 1989 vor beneficia de indemnizaţii lunare de câte 2.000 de lei fiecare, scrie Ziare.com.

Unul dintre cei 3.899 de beneficiari ai acestui demers juridic al social-democratei Laura Vicol este chiar şeful PSD, Marcel Ciolacu, ale cărui „fapte de vitejie” s-au consumat la Buzău în perioada 22-26 decembrie 1989. Alţi beneficiari ar fi, potrivit unor surse Ziare.com, Nicolae Roman, Ion Iliescu, Eugen sau Vasile Blaga.

Prin acest proiect legislativ, impactul bugetar al indemnizaţiilor revoluţionarilor ar creşte de la 4,2 milioane de lei lunar, la peste 12 milioane de lei lunar. Dacă legea se va aplica retroactiv, cei vizaţi de ultima modificare ar putea cere beneficiile din urmă, iar atunci impactul bugetar ar creşte la miliarde de lei, spun surse din Secretariatul de stat pentru problemele revoluţionarilor (SSPR).

OUG nr. 95/2014 pentru modificarea Legii 341/2004 avea menirea de a recunoaşte meritele adevăraţilor revoluţionari şi de a elimina din rândurile lor impostorii.

Cei din urmă, adică revoluţionarii de ocazie sau cei din interes, dobândiseră în mod fraudulos acest statut în primele mandate ale lui Ion Iliescu, de multe ori ca o recompensă politică.

Tocmai de aceea, OUG nr. 95/2014 restrângea perioada Revoluţiei autentice la perioada 14-22 decembrie 1989 ora 12.10, moment în care a fugit Nicolae Ceauşescu, iar în locul lui a venit Ion Iliescu.

Proiectul de lege iniţiat de deputata Laura Vicol alături de senatorul Ion Rotaru (ambii de la PSD) conţine un amendament de natură a-i include pe lista revoluţionarilor şi pe cei care au ieşit în stradă după fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu (22.12.1989), respectiv până la data judecării acestuia, adică 25.12.1989.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne