Laszlo Tokes rămâne fără procesul cu Poliţia Locală Oradea

Judecătoria Oradea a respins luni, 26 ianuarie, plângerea formulată de Laszlo Tokes împotriva sancţiunii cu avertisment primită din partea Poliţiei Locale Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea în care funcţionează cabinetul parlamentar al liderului extremist maghiar
Congresul PPE la Bucureşti. În imagine Laszlo Tokes. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
27.01.2015

Judecătoria Oradea a respins luni, 26 ianuarie, plângerea formulată de Laszlo Tokes împotriva sancţiunii cu avertisment primită din partea Poliţiei Locale Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea în care funcţionează cabinetul parlamentar al liderului extremist maghiar, relatează dantanasa.ro.

Potrivit lui Dan Tanasă, în august 2014, Poliţia Locală al Municipiului Oradea a întocmit în data de 20 august 2014 un Proces Verbal de Constatare şi Sancţionare a Contravenţiilor în care îl face răspunzător pe ”persona fizică Tokes Laszlo” de încălcarea legii nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate.

Din procesul verbal reiese că d-na Pop Mihaela Ioana, poliţist local la Poliţiei Locale Oradea a efectuat un control în ziua de 19 august 2014 , constatând ”amplasarea unui steag publicitar pe peretele biroului parlamentar al d-lui Tokes Laszlo fără obţinerea avizului de publicitate temporară”.

Oamenii legi au constatat că amplasarea "steagului publicitar" nu avea obţinut avizul de publicitate temporară, aşa cum prevede legea. În consecinţă, conducerea Primăriei Oradea a decis să-l sancţioneze pe europarlamentarul maghiar cu avertisment şi l-a somat ca într-o săptămână să dea jos steagul, altfel riscă să fie sancţionat cu o amendă cuprinsă între 30.000 şi 50.000 de lei.

Tokes a catalogat drept "ridicolă şi scandaloasă" acţiunea autorităţilor locale şi a decis să păstreze steagul arborat, ajungând astfel să se judece în instanţă cu administraţia orădeană. După pledoaria avocatului lui Tokes, magistraţii Judecătoriei Oradea au amânat pronunţarea pentru 26 ianuarie, când au decis să respingă acţiunea politicianului.

Reamintim că Tokes este în prezent europarlamentar pe listele partidului maghiar FIDESZ, după ce din 2007 şi până la ultimele alegeri a reprezentat România în PE.

Laszlo Tokes s-a "remarcat" pe scena politică românească prin dorinţa sa ferventă de a vedea Transilvania sub protectorat ungar. În vara lui 2013, Tokes, la vremea respectivă europarlamentar din partea României, i-a cerut public premierului Ungariei, Viktor Orban ca, împreună, cu guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", pentru a oferi "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor