Justiţia sub asediu. Claudiu Dinu: Nu putem vorbi de prostie sau eroare. Totul este etapizat, are un target clar

Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)

Prezent sâmbătă seară în platoul Realitatea Tv alături de Cristian Diaconescu şi jurnalista Emilia Şercan, fostul consilier prezidenţial Claudiu Constantin Dinu a atras atenţia că atacul declanşat de politicieni împotriva Justiţiei are loc etapizat, cu un target clar, în spatele fiecărui demers existând un interes foarte clar.

Cazul Rarinca

"Nu putem vorbi de prostie, nu putem vorbi de eroare, o să vedeţi că în spatele fiecărui demers există un interes foarte clar. Avem cazul Rarinca, sigur un caz grav în care o femeie timp de 6 luni de zile stă într-un arest preventiv, după care urmează o hotărâre de achitare definitivă. Este foarte grav, iar CSM trebuie să instrumenteze acest caz. Al doilea om în stat se ridică şi se lipeşte de acest caz, face o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis în care îi cere revocare/demisia preşedinte Înaltei Curţi şi a doamnei Kovesi.

Păi stai puţin să ne gândim – doamna Livia Stanciu este persoană vătămată, a făcut o plângere care a fost instrumentată, nici măcar nu a fost dosarul la Înalta Curte. Doamna Kovesi este conducătoare DNA, dar nu a fost procuror de caz. De ce trebuie să decredibilizăm imaginea conducătorilor din justiţie, pentru ca, la anul, să nu uităm, sunt nişte mandate care au ajuns la capăt – mandatul doamnei Stanciu, mandatul doamnei Kovesi? Aceste demersuri odată pornite ridică semne de întrebare.

În această luptă anti-corupţie avem şi succes, dar autoritatea judecătoarească, şi aici vorbesc şi de parchet şi de puterea judecătorească, de instanţe în sine, orice greşeală care o să o facă în zona asta va fi aspru sancţionată şi va fi această ridicare, această lipire pe caz şi or să zică "vedeţi se fac abuzuri, vedeţi justiţia nu funcţionează" şi normal că atunci se încearcă şi o stricare a imaginii justiţiei pe orice caz, pe orice eşec de genul acesta.

Tot ce se întâmplă are loc etapizat, cu un target clar, cumva de punere sub semnul întrebării a imaginii actului de justiţie pe aceste cazuri care pot fi reale şi repet, pot fi grave. Cazul Rarinca a fost un caz mediatizat. În mod clar în ţară au mai fost cazuri de achitare cu arestare preventivă poate de mai mult de şase luni care sunt cazuri grave. Sigur ca şi acolo trebuie investigat, e libertatea umană, nu ne jucăm cu asta. Dar plecând de la asta aduc o decredibilizare la nivelul conducerii autorităţii judecătoreşti, inclusiv a puterii judecătoreşti şi uşor uşor scădem acest trend, această încredere a populaţiei în justiţie", a precizat Claudiu Dinu.

Situaţia din Parlament

"Mergem mai departe, ne uităm în Parlament. Încearcă să modifice Codul de Procedură Penală din "suspiciune rezonabilă" în "indicii temeinice". Aparent spui că nu ştiu despre ce vorbesc, dar nu este aşa. Textul este foarte bine făcut fiind cu jurisprudenţa Curţii Europene, aceste "indicii temeinice", chipurile, ar folosi tuturor. Nici pe departe. Aceste "indicii temeinice" vor fi folosite în Comisiile Juridice atunci când se va cere ridicare imunităţii spunând "păi nu sunt probe", că aşa e interpretarea. Se uită parlamentarul – nu sunt probe.

Hai să mergem mai departe, conflictul de interese. Vor sa îl dezincrimineze. Oare de ce? O singură secundă dacă dezincriminăm această infracţiune cam tot ce este pe rol, sau e posibil să fie pe rolul autorităţii judecătoreşti va pica pentru că dezincriminarea va folosi.

Să vă mai spun o chestie interesantă. Ca să vedeţi cum se încearcă pe diferite căi – parlamentarul nu mai este funcţionar public. Sigur, nu mai este funcţionar public fiind ales de către popor, în serviciul poporului etc, dar odată dezincriminarea aceasta făcută tot ce inseamnă incriminarea penală, Codul Penal, care vizează funcţionarul pică, pentru că acele infracţiuni nu mai pot fi săvârşite de parlamentari. Cum au încercat să o facă? În "marţea neagră" au mers direct pe cod – conflictul de interese să-l dezincrimineze, calitatea de funcţionar, exact modificând Codul penal. Acum au făcut altă şmecherie – modifică Legea privind statutul parlamentarilor, deci încearcă să dea o definire parlamentarului într-o lege specială", a subliniat Claudiu Dinu.

Recomandăm şi Justiţia sub asediul politicienilor. Diaconescu: Situaţia este mult mai sofisticată decât pare

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne