O altă mare afacere din China - Recoltarea de organe de la prizonierii încă vii

Nu mai puţin de 10.000 de organe sunt transplantate cu succes anual în China, ţara devenind o destinaţie extrem de apreciată de persoanele care vor să evite evite listele de aşteptare şi obţină un transplant rapid. Însă există o problemă - doar un număr mic de oameni se regăsesc pe registrul oficial al donatorilor.
O punere în scenă a recoltării de organe de la practicanţii Falun Gong de către regimului comunist din China, la o adunare publică. (Clearwisdom.net)
Andrei Pricopie
13.04.2015

Nu mai puţin de 10.000 de organe sunt transplantate cu succes, anual, în China, ţara devenind o destinaţie extrem de apreciată de persoanele care vor să evite listele de aşteptare şi obţină un transplant rapid. Însă, există o problemă - doar un număr mic de oameni se regăsesc pe registrul oficial al donatorilor. De unde provine atunci restul de organe?

"Cineva este ucis pentru organe. Nu există altă cale de a explica ce se întâmplă", susţine avocatul pentru drepturile omului David Matas, potrivit SBS One.

Matas - avocat - şi colegul său David Kilgour - diplomat de carieră şi fost procuror şef - au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace după ce au petrecut ani de zile investigând traficul de organe din China. Cei doi susţin că majoritatea organelor sunt luate forţat de la membrii mişcării spirituale Falun Gong, care a fost la un moment dat interzisă de liderul suprem al Chinei după ce popularitatea sa a întrecut-o pe cea a Partidului Comunist.

"Falun Gong, înainte de a fi reprimată era foarte populară în China (persecuţia a început în 1999 - n.r.). Se estimează, potrivit statisticilor guvernului chinez, că erau între 70 şi 100 de milioane de oameni, mai mult decât membrii Partidului Comunist la vremea respectivă", a precizat David Matas.

Anchetatorii susţin că mii şi mii de practicanţi Falun Gong au fost răpiţi şi sechestraţi de autorităţi, deseori în închisori negre şi lagăre de muncă - iar după un timp au devenit "o bancă vie de organe" aflată la dispoziţia spitalelor militare. Potivit estimărilor, ar exista nu mai puţin de 65.000 de victime până în prezent.

O femeie (pseudonimul Annie), care a fugit din China, al cărei soţ extrăgea cornee într-un spital militar, a făcut o mărturisire cutremurătoare.

"Depun mărturie despre această crimă oribilă. Ficatul şi corneele au fost scoase din aderenţi Falun Gong, ţinuţi vii pe lângă spital. Ulterior, aceştia erau arşi în secret în crematoriu", a declarat Annie, adăugând că soţul ei a recoltat corneea de la 2.000 de pacienţi în timp ce aceştia erau încă vii.

"Unii oameni din spital ştiau despre acest lucru, dar le era frică că vor fi ucişi dacă vor vorbi", a explicat Annie, al cărei soţ s-a confruntat deja cu o tentativă de asasinat.

"Ne-am dori să vedem o listă cu toate numele medicilor implicaţi. Ar trebui să ştie că au o şansă excelentă ca într-o zi să se confrunte cu Curtea Penală Internaţională de la Haga", spune David Kilgour.

David Matas consideră că astfel de dovezi dezvăluie modul în care China a ajuns să ocupe a doua poziţie din lume în domeniul transplanturilor de organe la scurt timp după ce a început persecuţia împotriva Falun Gong.

"Peste tot în lume ai de aşteptat luni sau ani. Cand faci rezervare pentru un transplant de inimă şi te duci în China îl obţii după câteva zile", a afirmat Matas.

O pacientă pe nume Rourou Zhuang povesteşte că a călătorit din Taiwan pentru un transplant de rinichi şi a aflat de-abia mai târziu că există posibilitatea ca donatorul ei să fi fost ucis la comandă.

"M-am dus în China pe 25 iunie. Aşa că am aşteptat două-trei săptămâni. Am fost şocată să aflu despre sursa (organelor). Mă simt groaznic pentru că am participat la asta, aşa că m-am gândit că ar trebui să spun povestea mea pentru a permite publicului să ştie", a precizat Rourou Zhuang.

"Ne-am dori să vedem o listă cu toate numele medicilor implicaţi. Ar trebui să ştie că au o şansă excelentă ca într-o zi să se confrunte cu Curtea Penală Internaţională de la Haga", spune David Kilgour.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor