Iohannis se dezice de Băsescu: Dacă voi fi ales nu are nicio şansă sa îl desemnez premier

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bacău, că nu există nicio înţelegere secretă între el şi şeful statului, potrivit căreia Traian Băsescu ar urma să ocupe funcţia de premier, aşa cum au acuzat voci din PSD, în frunte cu vicepremierul Liviu Dragnea.
Andrei Pricopie
22.08.2014

alte articole

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.08.2014

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bacău, că nu există nicio înţelegere secretă între el şi şeful statului, potrivit căreia Traian Băsescu ar urma să ocupe funcţia de premier, aşa cum au acuzat voci din PSD, în frunte cu vicepremierul Liviu Dragnea.

"Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru, cum nu este absolut niciun fel de şansă să-l numesc pe domnul Liviu Dragnea premier", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Liderul liberalilor a subliniat că el vrea să desfăşoare o campanie electorală civilizată, fără atacuri la persoană. "Ne interesează să avem proiecte politice. Ne interesează să avem o gândire pentru România. O gândire care schimbă lucrurile şi face ca ţara să meargă mult mai bine. Nu am niciun fel de problemă personală cu niciun candidat. Nu mă voi adresa în campanie contracandidaţilor. Eu mă voi adresa românilor şi vreau, împreună, să rezolvăm probleme mari ivite. Vreau o ţară normală. O Preşedinţie normală. O campanie normală", a afirmat acesta.

În opinia candidatului ACL, preşedintele are obligaţia de a veni în faţa naţiunii introducând în spaţiul public marile teme de dezbatere, teme care vor duce la soluţii. Iohannis s-a declarat pregătit să colaboreze cu Guvernul Ponta până când, speră el, noul PNL va ajunge în situaţia de a forma Guvernul, şi împreună vor pune "realmente România pe altă direcţie, cea a occidentalizării reale".

Recent, Iohannis a fost acuzat de Antena 3 şi de premierul Victor Ponta că a fost în vizită la reşedinţa de protocol a preşedintelui Traian Băsescu, însă acesta a dezminţit informaţiile apărute în presă şi a avertizat opinia publică că "se încearcă cu îndârjire susţinerea unei campanii negative, bazate pe acuzaţii complet false".

De remarcat este că PSD, prin reprezentanţii săi, încearcă să-l asocieze pe Iohannis cu sistemului preşedintelui Traian Băsescu, o strategie bine cunoscută a social-democraţilor în bătăliile lor politice. De remarcat sunt ultimele declaraţii ale preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, ale purtătorului de cuvânt al PSD, Dan Şova, precum şi ale altor parlamentari PSD.

Dragnea chiar lansa o teorie potrivit căreia Iohannis vrea să-l pună premier pe Traian Băsescu, pentru că ar exista o anumită înţelegere între cei doi. Vicepremierul a precizat că românii care vor să-l aibă încă zece ani, sau măcar cinci ani, pe Traian Băsescu la conducere, chiar dacă nu direct, îl pot vota pe Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor