Diaconu: Am demisionat din PSD pentru că voturile UDMR erau mai presus de stabilitatea României

Bogdan Diaconu , deputat PSD
Bogdan Diaconu , deputat PSD (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Deputatul Bogdan Diaconu şi-a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia din PSD ca urmare a prezenţei UDMR la guvernare şi a susţinerii de care se bucură din partea social-liberalilor, dovedind că voturile UDMR sunt, la această oră, mai presus de stabilitatea, integritatea şi viitorul României. Diaconu, care a decis să înfiinţeze Partidul România Unită, condamnă ferm acţiunile anti-româneşti pe care această "grupare extremistă" le desfăşoară din interiorul Guvernului şi asupra cărora a atras în mod constant atenţia publicului.

„Mi-am dat demisia din PSD, un gest de conştiinţă şi de consecvenţă pe care îl voi continua printr-o angajare şi mai puternică în lupta pentru apărarea demnităţii româneşti. Această demisie este dovada că nu am renunţat la principiile pentru care lupt, iar cei care au sperat că îmi vor închide gura într-un fel sau altul vor avea o mare surpriză: de acum înainte voi vorbi şi mai tare. Mi-am dat demisia din PSD pentru a protesta faţă de acest joc duplicitar şi pentru că, de patru ani şi jumătate de când activez în viaţa publică, eu nu mi-am schimbat opiniile şi atitudinile, iar ce am spus în 2010 spun şi astăzi şi voi spune şi peste 10 ani, am spus şi cât am fost în PSD şi voi spune la fel de răspicat şi de azi înainte”, a declarat Bogdan Diaconu.

Deputatul susţine că înainte de a fi membru de partid, deputat ales în Parlament sau orice altceva, este român şi, în virtutea acestui principiu, a decis să demisioneze din PSD pentru că nu mai putea face parte dintr-un partid care încurajează UDMR în acţiunile sale separatiste şi girează astfel destrămarea României.

„Am făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest cancer al politicii româneşti manevrat de la Budapesta, care este la rândul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmiţa statul român. Dar, în continuare, UDMR, acceptat ca participant la conducerea României, pregăteşte un proiect de lege al autonomiei teritoriale care va crea în România o enclavă etnică pe modelul separatist rus din Ucraina”, a explicat acesta.

În opinia sa, partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii şi pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior, pentru a atenta la integritatea statului român. Diaconu a remarcat că niciun politician din România nu a fost constant şi consecvent în această privinţă. Atunci când aveau nevoie de UDMR, partidele din România se înmuiau, iar când intrau în opoziţie descopereau brusc pericolul extremismului maghiar.

„Într-un moment în care UDMR se pregăteşte să depună la Parlament un proiect de lege al autonomiei teritoriale pe care l-am dezvăluit de acum două luni ca fiind o tentativă de a crea o enclavă separatistă în mijlocul României, iar această formaţiune încă este păstrată la guvernare, singura opţiune corectă a fost să mă despart de PSD în semn de protest. Îmi păstrez mândria de a fi român, dar aceasta a devenit incompatibilă cu un partid care stă la masă cu separatiştii maghiari”, a mai precizat Diaconu, subliniind că nu este dispus să facă compromisuri care au ca preţ integritatea ţării.

Cât timp politica României se decide la Budapesta, iar politica Budapestei se decide la Moscova, deputatul este de părere că politicienii maghiari nu au ce căuta în spaţiul de decizie al României.

„Am plecat din PSD din proprie convingere şi pentru că îmi respect principiile în care nu mai crede nimeni. Este adevărat că am încercat să conving PSD că se află pe un drum greşit (acelaşi pe care au mers, din păcate, şi ceilalţi care au condus ţara după 1989), dar UDMR a fost mai importantă. Voturile UDMR sunt, la această oră, mai presus de stabilitatea României, mai presus de integritatea teritorială şi mai presus de viitorul ţării noastre”, a afirmat vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Bogdan Diaconu a anunţat că, în contextul în care în România nicio formaţiune politică nu mai crede în nimic şi nu îşi mai doreşte altceva decât practicarea cu succes a incompetenţei, necinstei, hoţiei şi trădării, aşa cum au făcut toate partidele de după 1990, a decis să înfiinţeze Partidul România Unită pentru că ţara noastră „este ameninţată cu desfiinţarea, iar acest lucru trebuie să ne îngrijoreze şi să ne mobilizeze”.

Partidul România Unită este un proiect adresat românilor care s-au săturat de politica duplicitară vizavi de extremismul maghiar, la fel cum s-au săturat de corupţie, de taxe, de incompetenţă şi de umilinţe, susţine Diaconu, evidenţiind însă că noua formaţiune nu are nimic împotriva comunităţii maghiare din România, respectă drepturile minorităţilor şi buna convieţuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului naţional şi transformarea românilor în minoritari şi în exilaţi în propria lor ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne