Klaus Iohannis promite că nu va coabita cu guvernul PSD ci va colabora corect

Klaus Iohannis, preşedintele PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL (Epoch Times România)

Klaus Iohannis, prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale şi urmaş al lui Crin Antonescu la şefia PNL a declarat joi, la Focşani, că nu va coabita, ci va colabora cu guvernul PSD, în cazul în care va fi ales preşedinte al ţării.

"Coabitarea este un fel de troc politic total nepotrivit aşa cum vedem că este în funcţiune în acest moment, începând cu momentul împărţirii funcţiilor de conducere din Parchetele României, proces care continuă până în ziua de azi. Nu este niciun secret", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă, făcând referire la negocierile pentru numirea procurorilor purtate între Ponta şi Băsescu, negocieri catalogate drept "mizerabile" de preşedinte.

Declaraţiile lui Iohannis, aflat în fruntea unui partid care, sub oblăduirea lui Crin Antonescu a fost partener de USL şi guvernare cu PSD, vin la scurtă vreme după ce prezidenţiabila PMP-ului, Elena Udrea, "l-a rugat" să nu colaboreze, în cazul în care va fi ales preşedinte, cu PSD.

"Mă impresionează această grijă a dnei Udrea pentru contracandidaţii săi. Dar, momentan, ne descurcăm şi singuri", a declarat Iohannis, pe care altminteri, Victor Ponta, prezidenţiabilul PSD-ului îl acuză că s-ar vedea cu şeful statului "pe furiş".

Spre deosebire de Elena Udrea, care, uitând că preşedintele nu este şef peste Parlament a promis că, dacă va deveni preşedinte, va schimba guvernul PSD, Klaus Iohannis a declarat că "în mod cert, conform Constituţiei", va colabora cu guvernul aflat în funcţiune, adăugând că această colaborare "nu va fi însă de lungă durată", pentru că, a afirmat el, "cabinetul Ponta nu va rămâne mult timp la guvernare".

"Sunt convins că nu va fi o lungă colaborare a mea cu PSD, dar va fi una corectă", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis, alături de Mihai Voicu, Nini Săpunaru, Gheorghe Flutur, Răducu Filipescu şi Ioan Bălan, a luat parte la o adunare publică cu membri şi simpatizanţi ai ACL din Vrancea.