"Învăţăm împreună cum să ne implicăm activ în comunitate"- Pro-Fest vine la a 8-a ediţie ONGFest

Implicarea civică ajută la construcţia unei societăţi mai puternice, fiecare om având responsabilitatea de a pune câte o cărămidă la această temelie. Pentru a ajuta la clădirea unei comunităţi implicate, Profest anunţă că va avea stand weekendul acesta la ONG Fest Civic Break în Parcul Herăstrău.
Afiş ProFest
Afiş ProFest (ProFest)

Tinerii entuziaşti care organizează "ProFest-un festival al cunoaşterii" vor participa la cea de-a 8-a ediţie ONGFest, ediţie ce ia startul vineri, 16 iunie, în parcul Herăstrău.

Scopul voluntarilor Pro-Fest? Să susţină şi să înveţe pe oricine cum să se implice activ în comunitate. Adică inclusiv cum să îşi deschidă un ONG, transmit organizatorii festivalului, într-un comunicat de presa remis Epoch Times.

"Învăţăm împreună cum să ne implicăm activ în comunitate

Acesta este sloganul sub umbrela căruia cei 30 de voluntari Profest-un festival al cunoaşterii vin la ONGFest...fără un ONG. „În mod evident, ne dorim să facem cunoscută ideea festivalului către publicul care gândeşte la fel ca noi, către oamenii care simt că schimbarea vine din fiecare dintre noi, din gânduri bune, din fapte bune şi din muncă multă, către cei care nu aşteaptă să decidă sau să acţioneze alţii pentru ei. Prima ediţie a festivalului nostru începe la Râşnov, pe 25 august. Ne-am propus ca, până atunci, să strângem alături de noi nu numai cele mai implicate organizaţii non-guvernamentale, dar şi oameni care au ceva de spus, care vor să se implice activ în viaţa comunităţii din care fac parte, care vor să schimbe ceva, dar, dintr-un motiv sau altul – birocraţie, teamă sau neîncredere faţă de clasa politică, lipsă de timp sau de resurse -, nu au încă o implicare activă.”, declară Andi Gîrju, organizator ProFest.

ProFest – un festival al cunoaşterii este un festival civic, organizat din iniţiativa unei echipe de voluntari sub egida CENTRAS-Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale şi a pornit de la ideea că fiecare om are puterea să devină un factor de transformare pozitivă a ţării. Evenimentul îşi propune ca, în perioada 25 - 27 august 2017, să desfăşoare la Râşnov (judeţul Braşov) o sută de activităţi în zece spaţii de lucru. Cele zece teme sunt: Europa şi Diaspora, Sănătate, Ecologie, Creaţie, Digital, Juridic, Educaţie şi Metode Nonformale, Antreprenoriat, Transparenţă şi Jurnalism/Investigaţie. Toate atelierele vor fi interactive, bazate pe metode nonformale şi dedicate cetăţenilor. Persoane publice, organizaţii şi membri activi ai societăţii sunt aşteptaţi pe www.profest.net, cu idei de a construi sau de a îmbunătăţi mecanismele aflate în slujba cetăţenilor, cu sfaturi practice din orice domeniu, de la educaţie la IT, cu exemple pozitive şi idei pentru o Românie mai bună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne