Întrebarea zilei: "Cum ar putea societatea să beneficieze de experienţa persoanelor în vârstă şi după ieşirea acestora la pensie?"
Guvernele trebuie să se preocupe mai mult de persoanele în vârstă, aceasta este concluzia unui raport emis de Organizaţia Naţiunilor Unite, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor în vârstă.
Studiul, realizat de Fondul Naţiunilor Unite pentru populaţie (UNFPA) şi asociaţia HelpAge Internaţional, îndeamnă statele să îşi îmbunătăţească sistemele de sănătate în ceea ce priveşte persoanele în vârstă.
Potrivit acestui raport, din cei aproximativ şapte miliarde de oameni, aproape 900 de milioane sunt persoane de peste 60 de ani, adică peste 12%. În zece ani, numărul acestora va creşte cu 200 de milioane, depăşind astfel un miliard, ceea ce va apăsa asupra sistemelor sociale şi de sănătate, arată raportul ONU.
În Anul European dedicat Îmbătrânirii Active şi solidarităţii între Generaţii, autorităţile române caută şi urmăresc să pună în aplicare politici care să vizeze vârsta a treia. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a pledat recent pentru ideea implicării la nivelul comunităţilor locale a persoanelor în vârstă. În ce măsură ar putea societatea să beneficieze de experienţa de viaţă a persoanelor în vârstă, au încercat să afle reporterii The Epoch Times de la câţiva bucureşteni.
Vă invităm să urmăriţi interviurile.
Aflaţi părerile oamenilor cu privire la subiecte de actualitate, în fiecare zi, la rubrica Întrebarea zilei, pe site-ul The Epoch Times România.
Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.