Întrebarea zilei: "Credeţi că noile măsuri luate de RATB vor diminua numărul călătorilor fără bilet?"

Dacă aţi circulat recent cu autobuzele RATB, după urcarea în mijlocul de transport, aţi fost probabil informaţi de către agenţii de control asupra modalităţii de validare a cardurilor de transport.
(wikipedia.org)
Ioana Statescu
09.10.2012

Dacă aţi circulat recent cu autobuzele RATB, după urcarea în mijlocul de transport, aţi fost probabil informaţi de către agenţii de control asupra modalităţii de validare a cardurilor de transport.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a inclus, începând cu sfârşitul lunii septembrie, încă 16 linii de autobuze în sistemul de control şi monitorizare a fluxurilor de călători pe liniile RATB, urmând ca acest proces să continue până la acoperirea integrală a reţelei de transport bucureştene. Astfel, toţi călătorii vor fi obligaţi să-şi valideze cardurile, anunţă site-ul b365.ro.

Prin noul sistem, accesul călătorilor în vehicule se va face doar pe la prima uşă, iar coborârea numai pe la uşile 2 şi 3, sub supravegherea agenţilor de control şi a conducătorilor de vehicule, astfel încât numai persoanele care au un titlu de călătorie valabil să beneficieze de serviciul de transport, informează RATB. Persoanele care nu deţin un astfel de titlu sunt îndrumate către cel mai apropiat punct de comercializare a cardurilor de călătorie.

Proiectul privind controlul şi monitorizarea fluxurilor de călători pe liniile RATB a fost iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti în luna iulie 2012 şi a fost introdus iniţial pe liniile Expres 780 şi 783, fiind ulterior extins pe liniile de autobuze 254 şi 422. Programul vizează implementarea unei modalităţi noi de organizare a activităţii de control titluri de călătorie şi de gestionare a fluxurilor de călători.

Reporterii The Epoch Times au stat de vorbă cu câţiva bucureşteni pentru a afla cât de eficient li se pare acest proiect. Cei mai mulţi s-au arătat îngrijoraţi de faptul că măsura luată de RATB va prelungi durata de staţionare a mijloacelor de transport şi va duce la aglomerarea staţiilor.

Vă invităm să urmăriţi interviurile.

Aflaţi părerile oamenilor cu privire la subiecte de actualitate, în fiecare zi, la rubrica Întrebarea zilei, pe site-ul The Epoch Times România.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor