Întorsătură de situaţie: Ilan Şor este trimis acasă

Curtea de Apel a decis pe 5 august să-l plaseze pe Ilan Şor în arest la domiciliu. Avocaţii au invocat starea precară de sănătate a lui Şor, motiv care, se pare, ar fi convins magistraţii.
Ilan Şor este condus în izolatorul CNA (jurnal.md)
Anişoara Chiriac
05.08.2016

După ce instanţa sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arest al omului de afaceri Ilan Şor pentru încă 30 de zile pe data de 22 iulie, magistraţii de la Curtea de Apel a acceptat pe 5 august recursul avocaţilor, iar acesta va fi plasat în arest la domiciliu. Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel este irevocabilă.

Judecătorii i-au interzis primarului de Orhei să părăsească locuinţa şi să comunice cu anumite persoane. Totodată, Şor este obligat să conlucreze cu organele de anchetă şi să apară în faţa completului de judecată de câte ori va fi solicitat.

În recursul lor, avocaţii omului de afaceri au invocat starea precară de sănătate a acestuia, în timp ce procurorul Andrei Băieşu a subliniat că certificatele medicale care ar confirma problemele de sănătate ale lui Ilan Şor sunt emise de medici din străinătate, fiind încă neconfirmate de medicii din Republica Moldova.

După ce a fost scos din sala de judecată, Ilan Şor a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor sau să comenteze decizia instanţei de apel.

În faţa Curţii de Apel, vestea că primarul Orheiului a fost eliberat a fost pe placul unor protestatarii nelipsiţi de la orice şedinţă de judecată.

Curtea de Apel Chişinău urma sa examineze în 3 august recursul avocaţilor privind mandatul de arest prelungit pentru încă 30 de zile de către Judecătoria Buiucani pe numele lui Ilan Şor. Şedinţa însă a fost întreruptă pe motivul că Şor nu se simte bine, o ambulanţă fiind chemată la faţa locului.

Omul de afaceri este învinuit de escrocherii în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Potrivit organelor de anchetă, în timp ce Ilan Şor era preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, suma creditelor neperfomante acordate de către BEM a fost de 13 miliarde de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor