Şedinţa de la Curtea de Apel în cazul lui Ilan Şor a fost amânată
alte articole
Curtea de Apel Chişinău urma să examineze pe 3 august recursul avocaţilor privind mandatul de arest prelungit pentru încă 30 de zile de către Judecătoria Buiucani pe numele lui Ilan Şor. Şedinţa însă a fost întreruptă în momentul în care învinuitului i s-a făcut rău, iar o ambulanţă a fost chemată la faţa locului. La cererea avocaţilor, şedinţa de judecată a fost amânată pentru 5 august.
Anterior, avocaţii omului de afaceri şi primar de Orhei, Ilan Şor au declarat că acesta suferă de probleme cardiace, invocând concluziile medicale ale unei clinici din străinătate.
Pe de altă parte, procurorul Andrei Băieşu a afirmat că avocaţii încă urmează să prezinte actele necesare care ar confirma probleme de sănătate ale lui Ilan Şor. „Considerăm că ar fi o tactică a apărării, deoarece până la moment nu au fost prezentate concluzii ale medicilor autohtoni, doar anumite concluzii ale medicilor străini”, a afirmat procurorul.
Cei mai aprigi susţinători ai primarului de Orhei au început să sosească în faţa Curţii de Apel cu o jumătate de oră înainte ca şedinţa de judecată să înceapă şi au cerut gălăgios eliberarea lui Ilan Şor din arest, catalogând ultimele evoluţii din dosarul omului de afaceri drept un joc politic.
În acelaşi timp, protestul a fost marcat de unele incidente. Unii dintre simpatizanţii lui Şor prezenţi la protest au bruscat o echipă de jurnalişti, fapt pentru care la faţa locului a fost chemată poliţia. Şi reporterul Epoch Times a fost somat să înceteze să filmarea protestatarilor sau fotografierea acestora.
Magistraţii Curţii de Apel urmau să examineze apelul avocaţilor primarului de Orhei prin care aceştia cer eliberarea clientului lor din arest, după ce, pe 21 iulie, Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest pe numele lui Şor pentru încă 30 de zile.
Ilan Şor, actualul primar de Orhei este învinuit de escrocherii în proporţii deosebit de mari. Potrivit procurorilor, în timp ce era preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, suma creditelor neperfomante acordate de către BEM a fost de 13 miliarde de lei.