China trece peste graniţa cu India – aceasta reacţionează cu stăpânire de sine

Trupe terestre chineze au pătruns pe teritoriul indian. Premierul provinciei indiene afectate afirmă: ”La graniţa noastră a fost mereu pace. I-am avertizat deja pe locuitori să fie atenţi. Sper ca guvernul nostru central să dea mai multă atenţie acestei chestiuni.”
Graniţa indiană la o vizită în New Delhi – Forţele de Securitate la Graniţă
 
Graniţa indiană la o vizită în New Delhi – Forţele de Securitate la Graniţă   (Foto: CHANDAN KHANNA/AFP/Getty Images – Epoch Times Germania)

Conform publicaţiei ”The Times of India”, premierul provinciei Uttarakhand, Harish Rawat, confirmă faptul că trupe chineze au pătruns în regiunea Chamoli.

”Asia News International“ mai relatează faptul că pe 19 iulie, Poliţia de Frontieră indo-tibetană a transmis un raport Ministerului de Interne, în care era descrisă invazia armatei chineze.

Uttarakhand are graniţă comună cu China pe o lungime de 350 km. În ultimii ani s-au înregistrat mai multe atacuri din partea trupelor chineze. În iunie, anul acesta, cca. 250 de soldaţi ai Armatei Populare de Eliberare a Chinei au năvălit în regiunea de est Kameng a provinciei Arunachal Pradesh.

Conform ”The Times of India” din 24 iulie, regimul indian a expulzat recent trei jurnalişti de top ai Agenţiei de Ştiri a statului chinez Xinhua. Termenul la care trebuiau să părăsească India erea 31 iulie.

Este probabil pentru prima dată, când India expulzează în acest mod jurnalişti chinezi. Conform informaţiilor, aceşti trei jurnalişti ar fi vizitat, cu nume false, unele amenajări neoficiale. Ca urmare a acestei situaţii, Guvernul Indiei le-a anulat vizele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe