Iniţiativă solitară a UNPR de taxare a marilor averi, respinsă de Victor Ponta

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că deşi iniţiativa celor de la UNPR este bună pentru un anumit nivel al averii, aceasta nu poate fi aplicată de anul viitor, pentru că acest lucru ar însemna o taxă majorată, şi el a promis că nu va introduce nicio taxă sau impozit în 2015.

"Am discutat cu ei (cei de la UNPR - n.r.) şi am spus că nici această taxă nu se face în 2015, pentru că ieşim din principiul general că nicio taxă şi impozit în 2015. Şi tehnic, ca să poţi să pui o taxă pe o avere trebuie ca acea avere să fie declarată. Noi nu ştim acum, nu avem o legislaţie decât pentru persoanele publice, cele care sunt obligate să depună declaraţii de avere. Deci, dacă vrem să mergem - şi părerea mea este că e bine pentru un anumit nivel al averii - trebuie să găsim un sistem de declarare, dar noi nu avem sistemul", a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Amintim că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă intenţionează să reintroducă în dezbatere parlamentară un proiect de lege care prevede taxarea averilor şi altul, care va reduce vârsta de vot de la 18 ani la 16 ani.

Mai exact, generalul Oprea vrea ca persoanele fizice care au averi de peste 450.000 de euro să plătească o taxă de 1%, la fel ca şi cei care deţin un bun de lux de peste 50.000 euro (un automobil, de exemplu - n.r.).

Liderul UNPR a opinat atunci că, în opinia lui, cele două proiecte de lege vor fi susţinute atât în coaliţia de guvernare, cât şi în Parlament, acesta amintind că între PSD şi UNPR există un protocol semnat în 2012 care face referire şi la aceste două legi.

Voci din presă au susţinut că o astfel de mişcare independentă a UNPR, fără consultări în cadrul alianţei de guvernare şi într-un moment atât de delicat, reprezintă o ieşire la rampă a formaţiunii lui Oprea care îşi face imagine ca partid în afara alianţei cu PSD care ar putea fi abordabil pentru noul PNL în contextul intenţiei lui Iohannis de a prelua guvernarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne