Impozitul pe gospodărie. Dragnea ar putea renunţa la armata de consultanţi fiscali
alte articole
Nu demult, miniştrii PSD explicau cât de "bine" va fi în România după ce Guvernul va adopta sistemul american şi va introduce impozitul pe gospodării, astfel încât românii să-şi poată deduce o sumedenie de cheltuieli, cerând chitanţe inclusiv de la profesoara care le meditează copiii. Odată cu introducerea acestui impozit, statul ar fi urmat să angajeze şi o adevărată armată de consultanţi care să-i ajute pe cetăţeni să se descurce în marea de chitanţe, să completeze declaraţii etc. Atâta doar că salariile celor 35.000 de consultanţi fiscali pe care-i voia PSD-ul, ar fi costat un miliard de euro anual.
Ieri, la o lună şi jumătate de la iureşul stârnit de declaraţiile despre impozitul pe gospodărie, consultanţi etc., liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la România TV că Guvernul s-ar putea să ia decizia să nu mai folosească consultanţi fiscali şi să amâne cu un an introducerea deducerilor pe baza de chitanţe.
„Şi mai sunt două chestiuni legate de capacitatea administrativă, logistică şi informatică a ANAF – este o problemă, şi altă problemă o reprezintă necesarul de 30, 30 şi ceva de mii de consultanţi fiscali. Şi s-ar putea să luăm decizia ca să nu mai folosim consultanţi fiscali şi să amânăm cu un an, adică să intre în vigoare din 2019 practic (introducerea deducerilor pe bază de chitanţe, n.r) , perioadă în care să informatizăm administraţia şi omul să nu mai fie nevoit să aibă acei consultanţi fiscali pentru că va primi prin sistem informatic formularele pe care să le trimită înapoi şi să-şi plătească şi taxele şi impozitele", a declarat Dragnea, preluat de Realitatea TV.
De asemenea, Dragnea a mai susţinut că este necesară „compatibilizarea sistemelor informatice între ANAF şi Ministerul de Finanţe, cele două instituţii având softuri diferite.
"Lucrăm acum cu o echipă mai largă în aşa fel încât să se uniformizeze sistemele informatice", a precizat liderul PSD.