Imigranţii încearcă să forţeze frontiera dintre Grecia şi Macedonia

Frustraţi de blocajul existent la graniţa eleno-macedoneană, refugiaţii au încercat să forţeze gradul de frontieră. Capacitatea taberei de refugiaţi din oraşul de frontieră elen Idomeni este cu mult depăşită şi condiţiile de trai sunt dificile.
Sute de imigranţi încearcă să spargă cordonului poliţienesc grecesc pentru a se apropia de gardul de frontieră cu Macedonia, 29 februarie 2016.
Sute de imigranţi încearcă să spargă cordonului poliţienesc grecesc pentru a se apropia de gardul de frontieră cu Macedonia, 29 februarie 2016. (Captură Foto)

Sute de imigranţi s-au îndreptat luni dimineaţa spre gradul de frontieră cu Macedonia din satul elen Idomeni, a raportat presa locală.

După ce au rupt cordonul format din poliţişti greci, imigranţii au invadat calea ferată şi au încercat să rupă gardul de sârmă ghimpată, a declarat cotidianul Le Figaro.

Refugiaţii au scandat “Putem să trecem liberi”, fiind impulsionaţi de rapoartele media care au susţinut că s-ar putea ca Macedonia să deschidă graniţa şi să permită unui număr mai mare de oameni să treacă.

În tabăra de refugiaţi din Idomeni s-au adunat peste 5.000 de oameni, după ce Macedonia a anunţat în 20 februarie că va permite doar unui număr mic de imigranţi – şi doar celor proveniţi din Siria şi Irak – să pătrundă zilnic pe teritoriul său. Vineri, doar 22 de oameni au reuşit să treacă granita.

Conform rapoartelor media, politia a folosit gaze lacrimogene pentru a împinge mulţimea de imigranţi înapoi şi apoi a trimis vehicule militare pentru a controla mulţimea.

În condiţiile în care peste un milion de imigranţi au trecut anul trecut prin Grecia în drumul lor spre alte ţări din Uniunea Europeană, tabăra din Idomeni a fost construită ca o unitate de găzduire temporară şi pentru doar 2.000 de persoane.

Totuşi, datorită deciziei luate de Macedonia un număr mare de refugiaţi au fost forţaţi să doarmă sub cerul liber şi să aştepte ore întregi pentru a folosi baia sau pentru a primi apă şi alimente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe