Tribunal francez aprobă demolarea parţială a taberei pentru refugiaţi din Calais

Un judecător francez a susţinut un ordin guvernamental pentru distrugerea unor porţiuni din tabăra pentru refugiaţi din oraşul Calais. Termenul limită oficial pentru ca imigranţii să părăsească zona a expirat marţi.
Refugiaţi în tabăra din Calais, nordul Franţei.
Refugiaţi în tabăra din Calais, nordul Franţei. (Captură Foto)

“Ordinul este aplicabil cu excepţia zonelor sociale comune”, a susţinut într-o declaraţie biroul prefectului departamentului francez Pas-de-Calais. Şcolile şi centrele de rugăciuni se numără printre spaţiile care nu vor fi distruse.

Grupurile umanitare au făcut apel unui tribunal din Lille pentru a respinge ordinul guvernului, dar judecătorul a respins joi petiţia lor, conform postului de radio francez Bleue Nord.

Primarul din Calais, Natacha Bouchart a declarat postului local de televiziune BFM TV că este mulţumită de această decizie.

“Vom fi vigilenţi în următoarele ore şi vom fi extrem de atenţi la ceea ce se va întâmpla în următoarele zile”, a susţinut ea.

Cel puţin 1.000 de imigranţi, care locuiesc în aşa numita “junglă” din oraşul nordic Calais, au rămas în zonă după expirarea de marţi a termenului limită oficial impus pentru plecarea lor. Autorităţile au declarat că vor folosi forţa dacă va fi necesar pentru a-i duce într-un parc de containere din apropiere şi în alte centre de recepţie.

“Jungla” din Calais a devenit un punct de tensiune după ce imigranţii s-au oprit în zonă şi au încercat să pătrundă ilegal în Marea Britanie prin Eurotunel. Guvernele britanic şi francez au luat mai multe măsuri pentru a împiedica imigranţii să pătrundă în Marea Britanie. Totuşi, criticii susţin că închiderea taberei nu va rezolva problema.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe