Hackeri fură planurile americane împotriva lui Kim Jong-un de pe servere din Seul

Adrian Sturdza
10.10.2017

alte articole

(Captură Foto)
Adrian Sturdza
10.10.2017

Planuri secrete ale unui război cu Coreea de Nord au fost furate de hackeri de la un centru de date din capitala Coreei de Sud, Seul.

Documentele furate ar fi inclus planuri ale operaţiunilor Coreei de Sud şi SUA pentru conflictul cu Kim Jong-un.

Fostul preşedinte al unui think-tank sud coreean, Kim Tae-woo a declarat: “Este o problemă deosebit de serioasă”. “Dat fiind faptul că armata încearcă să diminueze însemnătatea acestei veşti, sunt îngrijorat de importanţa documentelor furate de Coreea de Nord”.

Un membru al guvernului de la Seul, Lee Cheol-hee, a dezvăluit că furtul de date conţinea ultimele planuri de război, Planurile Operaţionale 5015.

Informaţiile extrem de secrete au fost furate de hackeri în septembrie 2016, potrivit rapoartelor.

Deşi nu este clar în solda cui lucrau hackeri, se presupune că ei aparţineau regimului comunist nord coreean.

Conform rapoartelor, „preaiubitul conducător” nord coreean, Kim Jong-un ar fi fost înfuriat de planurile coaliţiei de a decapita regimul de la Phenian.

Conform dezvăluirilor, informaţii cheie despre uzine energetice şi baze militare au fost de asemenea furate.

Ministerul Apărării a dezvăluit că reţeaua sa a fost infiltrată în mai, însă nu a dezvăluit natura spargerii.

Oficialul sud coreean a declarat „o parte a minţii mele speră că armata sud coreeană a scurs aceste documente către Nord cu intenţia de a avea o a doua strategie”.

Hackerii regimului comunist coreean, care acţionează la adăpostul şi cu sprijinul celor chinezi, sunt cunoscuţi pentru diverse atacuri asupra unor bănci, guverne şi a firmei Sony.

Dezvăluirile privind spargerea survin pe fondul escaladării tensiunii între Coreea de Nord şi SUA, precum şi a temerilor că Donald Trump va ataca regimul comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor