Geoană susţine că va rămâne independent şi după alegeri: Voi lucra cu partidele, dar nu voi fi dependent de ele

Mircea Geoană (Epoch Times Romania)
D.B.
19.09.2024

Fostul secretar adjunct al NATO Mircea Geoană, unul dintre candidaţii la preşedinţia României, a declarat că rămâne „independent” şi că speră că această alegere a sa să îi aducă mai multe voturi din partea electoratului.

El a mai precizat că, dacă va deveni şeful statului, va lucra cu partidele fără însă să fie „dependent” de ele.

„Nu cred că este pentru mine să spun că sunt mai bun sau mai puţin buni decât ceilalţi. Românii trebuie să compare. Vor avea ocazia, în aceste câteva săptămâni nu foarte lungi de campanie, să se lămurească viziune, program, echipă. Sper că şi elementul independent pe care eu îl aduc să fie apreciat de oameni.

Eu nu spun că nu voi lucra cu partidele, eu spun că nu sunt dependent de partide şi cred că după 35 de ani, România are nevoie de un preşedinte conform Constituţiei, care să reprezinte întreaga naţiune, şi pe cel sărac, şi pe tânărul antreprenor, şi pe cel care începe o viaţă şi cel care sfârşeşte o viaţă, pentru cei de acasă, cei de afară”, a declarat Geoană, într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Fostul social-democrat consideră că „preşedintele naţiunii române trebuie să fie oarecum deasupra interesului de partid”.

„Să lucreze cu partidele, să lucreze cu primarii, să lucreze cu politicul, dar să nu fie dependent de un partid. Ceea ce propun eu că această candidatură independentă este de fapt nu o lipsă de relaţie cu partidele şi cu politicul, e nevoie de dânşii, ci un alt mod de a aborda politica, bazat pe merit, bazat pe competenţă, bazat pe mai puţină politizare a instituţiilor statului. Asta aduc eu şi sper să fie suficient de convingător pentru români pentru a mă vota”, a mai spus Geoană la postul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor