Geneva - semnat apoi încălcat. Paramilitarii din Doneţk refuză să depună armele. Autobuz cu grenade lângă Tiraspol

Serviciile ucrainene de securitate.(SBU)
Serviciile ucrainene de securitate.(SBU) (youtube)

Liderii paramilitarilor pro-Rusia din regiunea ucraineană Doneţk au refuzat, vineri, să depună armele, conform acordului de le Geneva, cerând în schimb demisia guvernului de la Kiev.

Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU) au luat măsuri pentru a ”decupla” forţele pro-ruse din Doneţk de susţinerea primită din Rusia şi au sporit măsurile de securitate din regiunea Harkov.

Întărirea serviciilor de graniţă ucrainene a provocat întoarcerea de la punctele de frontieră a unui număr de aproximativ 13.000 de bărbaţi şi femei din Rusia, suspectaţi că ar intenţiona să ia parte la incidentele separatiste.

Liderii forţelor armate separatiste din Doneţk au refuzat să depună armele, în ciuda acordului de la Geneva semnat de Rusia, Statele Unite, Ucraina şi Uniunea Europeană, şi au cerut demisia guvernului de la Kiev.

Denish Pushilin, unul dintre liderii separatiştilor din Doneţk, a anunţat că nu va respecta cererea guvernului de Kiev şi a cerut organizarea unui referendum cu privire la federalizarea regiunii.

Între timp, SBU a continuat să reţină un număr mare de persoane care încercau să intre în Ucraina transportând echipament militar sau sume mari de bani.

Pe teritoriul mai multor regiuni unde operează forţele paramilitare ale Kremlinului, precum Doneţk şi Odesa, SBU a descoperit o cantitate mare de echipament militar ascuns, inclusiv armament şi explozibili.

Serviciul de Graniţă din Odesa a mai descoperit într-un autobuz care circula în apropierea graniţei cu Transnistria, în oraşul Slovyanoserbsk din vecinătatea Tiraspolului, trei cutii cu grenade şi fitiluri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe