Fugarul Ionel Arsene a fost plasat în arest la domiciliu în Italia

Ionel Arsene
Ionel Arsene (Facebook / Ionel Arsene)

Baronul PSD de Neamţ, Ionel Arsene, a fost plasat în arest la domiciliu de către judecătorii din Italia, unde a fugit pentru a scăpa de puşcărie în România.

Ionel Arsene s-a predat autorităţilor în Italia, după ce a fost dat în urmărire pe ţară.

Şeful PSD Neamţ fusese condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni cu executare de Curtea de Apel Braşov într-un dosar de corupţie, dar părăsise România cu doar câteva zile înainte ca judecătorii să dea sentinţa, pe 10 martie.

Reamintim că, potrivit DNA, Ionel Arsene a fost denunţat în 2017 de Gheorghe Ştefan "Pinalti", fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, şi trimis în judecată în anul 2018 pentru trafic de influenţă, infracţiune săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.

Conform DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro.

În schimbul acestor bani, el trebuia să-şi folosească influenţa, pe care a lăsat să se creadă că o are, asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Mai exact, Ionel Arsene s-a înţeles cu Gheorghe Ştefan pentru a scăpa de preşedintele CJ Neamţ de la acea vreme, Culiţă Tărâţă.

Ştefan i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro, bani care trebuiau să ajungă la şeful ANI, în schimbul declarării lui Culiţă Tărâţă în stare de incompatibilitate şi conflict de interese, banii fiind oferiţi într-un restaurant din Bucureşti.

Arsene este asociatul cumătrului său Gheorghe Vlasie într-o firmă care îşi are sediul în oraşul italian Brescia. Motivul pentru care Arsene ar fi plecat în Italia este acela că legislaţia din peninsula este diferită de cea din România, iar persoanele care au o condamnare sub 4 ani nu execută pedeapsa cu închisoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne