Flori şi mărţişoare, în amintirea victimelor de la Colectiv

La patru luni de la tragedia din Colectiv, în faţa fostei fabrici Pionierul, fotografiile celor pieriţi în urma incendiului au fost înconjurate de flori, lumânări aprinse şi mărţişoare.
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Zeci de persoane s-au strâns, luni seara, în faţa fostei fabrici Pionierul, pentru a-i comemora pe cei 63 de tineri morţi în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv.

Supravieţuitori ai tragediei ce avea să scoată zeci de mii de oameni în stradă şi să dărâme un guvern, rude ale celor pieriţi în flăcări sau mai târziu, în spitale din România şi din străinătate, unde au ajuns "colonizaţi" de bacterii, precum şi tineri impresionaţi de tragedie, au aprins lumânări, au depus flori în faţa fostei fabrici Pionierul şi au adus mărţişoare pentru cei duşi.

Comemorare a tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016
Comemorare a tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Epoch Times)
¨

Un grup de fete de gimnaziu, venite tocmai din Slatina, a "desenat" pe trotuar o inimă din lumanări, având în centru mesajul "Ne pasă."

Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Epoch Times România)

"Nouă ne pasă de suferinţa familiilor îndurerate şi am venit aici pentru a le oferi o îmbrăţişare şi un gând bun părinţilor ce şi-au pierdut copiii în incendiu", a declarat Daria, elevă în clasa a VII-a a şcolii Nicolae Iorga din Slatina, care a pictat zeci de felicitări cu mesaje de consolare pentru părinţii victimelor din Colectiv.

Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Epoch Times România)

"Copiii ăştia au fost ucişi, nu li s-a dat dreptul la viaţă"

Venit la comemorare, Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a ieşit pe picioare din clubul Colectiv în noaptea incendiului, însă a murit apoi la Spitalul "Sf Ioan" din Capitală, a acuzat că, la 4 luni de la tragedie, ancheta este tergiversată, autorităţile dau răspunsuri în doi peri şi una peste alta, în afară de miniştri mai nimic nu s-a schimbat.

Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Epoch Times România)

"Nu văd nicio anchetă. Mi se pare că totul e într-o mare aşteptare. Nu stiu ce se aşteaptă. O anchetă făcută la repezeală de DNA cu cei doi pompieri care a fost făcută de dragul de a fi făcută, să vedem dacă va continua acum că a fost întoarsă (dosarul celor doi angajaţi ISU a fost întors de Curtea Militară de Apel la DNA n.r.). Ancheta principală... marea majoritate a copiilor au murit în noiembrie. Iacătă se termină februarie şi procuratura vine şi spune că nu a primit dosarele de la INML (Institutul de Medicină Legală, care stabileşte cauza morţii n.r.). Mi se pare... incredibil, imposibil... Dosarele astea au fost finalizate de mult, cu siguranţă."

"Am impresia că se doreşte să plecăm, să scape de noi, îi enervăm, asta e sigur", a mai declarat Eugen Iancu, acuzând că guvernul le-a dat răspunsuri în doi peri şi trei cuvinte, de "mai avea puţin şi îi lua la palme".

Întrebat dacă percepe o schimbare în starea societăţii, la patru luni după ce zeci de mii de oameni au ieşit în stradă din dorinţa de a schimba sistemul ce a permis producerea unei tragedii precum cea de la Colectiv, Eugen Iancu a negat:

"În afară de miniştri, ce s-a schimbat? Şi să nu uităm un lucru, că nu ministrul conduce, îl conduce doar cu numele. A schimbat cineva toţi directoraşii ăştia? Arafat e pe poziţii în continuare? L-a schimbat cineva? a adăugat Iancu, reamintind că Arafat este cel ce conduce ISU, care iniţial a negat că ştie de Colectiv, pentru a se dovedi apoi că ISU ştia.

"Arafat spune că ISU a intervenit aici în 7-10 minute. Aiurea! La o jumătate de oră după datul alarmei nu ştia încă niciun spital ce se întâmplă. Minciuni peste tot! În spitale, acelaşi lucru, copilul meu a ajuns acolo singur, respira, am poze cu el sâmbătă, am poze cu el duminică. De ce a murit? Copiii aceştia au fost ucişi, sau poate nu au fost ucişi, ci nu li s-a dat dreptul la viaţă", a adăugat dl Iancu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne