Tragedia din Colectiv. Dosarul angajaţilor ISU, întors la DNA

La aproape 4 luni de la tragedia din Colectiv mai toţi cei puşi sub acuzare pentru dramă au fost puşi în libertate iar, mai nou, dosarul celor doi angajaţilor ISU care n-au dispus măsuri după inspecţiile în club a fost retrimis la DNA pentru refacere.
Comemorare Colectiv, 30 ianuarie 2016 (Epoch Times România)
Ana Ion
15.02.2016

Curtea Militară de Apel a admis luni contestaţiile căpitanilor George Matei şi Antonina Radu, angajaţii ISU acuzaţi că deşi au verificat clubul Colectiv nu au dispus măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI şi a decis ca dosarul acestora să fie întors la DNA, pentru refacerea anchetei, relatează stiripesurse.ro

Reamintim ca cei doi inspectori de la ISU, cu gradul de căpitan, sunt acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, cei doi inculpaţi, în calitate de ofiţeri inspectori în cadrul ISU, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.

"Concret, cei doi inculpaţi au permis funcţionarea în continuare a societăţii în condiţiile constatate şi nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor şi intereselor legitime ale mai multor persoane fizice şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă", reiese din ordonanţa de reţinere emisă de procurori.

Procurorii DNA susţin că, deşi au făcut mai multe deplasări la S.C. Colectiv Club SRL, Radu Antonina şi Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, ca funcţionând fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

"Prin aceasta s-a asigurat obţinerea unui folos necuvenit în sumă de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti, reprezentând profitul pe care această societate l-a realizat de la începerea funcţionării până la data dezastrului 30.10.2015", au adăugat oamenii legii.

În urma tragediei din Colectiv şi-au pierdut viaţa 63 de persoane iar alte aprope 200 au fost rănite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor