Fâşia Gaza: Încă o şcoală ONU atacată - zece palestinieni au murit

Încă un atac, în care au fost ucişi cel puţin zece palestinieni, a avut loc duminică asupra unei şcoli ONU ce adăposteşte refugiaţi la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, au anunţat echipele de salvare locale.
Israelul bombardează Fâşia Gaza. (youtube.)
Flori Mladin
03.08.2014

Un nou atac declanşat duminică asupra unei şcoli ONU din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, ce adăpostea refugiaţi, s-a soldat cu cel puţin zece victime din rândul palestinienilor, au adus la cunoştinţă echipele de salvare locale.

"Potrivit primelor informaţii, sunt numeroşi morţi şi răniţi în şcoala UNWRA din Rafah după un bombardament", a transmis purtătorul de cuvânt al Agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni, Chriss Gunness, fără să arunce responsabilitatea bombardamentelor asupra vreunei părţi.

Până în prezent au mai fost ucişi aproximativ 30 de palestinieni în atacurile desfăşurate asupra unor şcoli ONU la Beit Hanoun, pe 24 iulie, precum şi la Jabaliya, pe 31 iulie, ceea ce a stârnit dezaprobare şi critici la nivel internaţional.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a calificat atacul împotriva şcolii din Jabaliya drept "nejustificabil": "Miercuri, o şcoală a Naţiunilor Unite, unde erau cazate mii de familii palestiniene, a fost supusă unui atac care trebuie blamat. Nu poate fi justificat, trebuie să se stabilească responsabilii şi să se facă dreptate".

Totodată, Washingtonul a condamnat, de asemenea, bombardamentul şi a cerut Israelului să facă mai multe eforturi pentru protejarea populaţiei din Gaza.

Potrivit armatei israeliene, mişcarea islamistă palestiniană foloseşte civilii ca "scuturi umane", trăgând din zone locuite sau ascunzând arme şi centre operaţionale în şcoli, moschei sau spitale.

Israelul a început ofensiva aeriană şi navală împotriva Fâşiei Gaza pe 8 iulie, în urma unui atac cu rachete, lansat de militanţii islamici asupra teritoriilor ocupate de israelieni. Conflictele s-au transformat într-o invazie pe scară largă în Fâşia Gaza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor