Europarlamentarul Corina Creţu ceartă social-democraţia europeană

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Corina Creţu
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Corina Creţu (Epoch Times România)

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a devenit "foarte pacifist şi tolerant" în ultima perioadă pentru că acesta se află într-o „situaţie sensibilă” şi are nevoie de sprijinul PPE să ocupe poziţia de şef al Comisiei Europene, a declarat la RFI europarlamentarul PSD Corina Creţu, ca reacţie a criticilor aduse de acesta premierului Victor Ponta pentru declaraţiile ofensatoare la adresa europarlamentarului PPE, Elmar Brok.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu este de părere că „dacă vorbeşti la începutul secolului 21 despre amprentări şi deportări, sigur că gândul nu poate să te ducă decât la acea perioadă despre care vorbea şi domnul Ponta. Deci nu cred că domnul Ponta a greşit criticând acest demers al domnului Brok, care dacă ar fi aplicabil, ar deschide uşa unor abuzuri imense. Cred că este inacceptabil ca preşedintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European să vorbească despre amprentări şi deportări”.

În opinia Corinei Creţu, Martin Schulz se află într-o situaţie sensibilă.

„Sigur că acum domnul Schulz se află într-o situaţie destul de sensibilă, pentru că dânsul are nevoie şi de sprijinul CDU pentru nominalizarea sa ca preşedinte al Comisiei Europene, ceea ce noi bineînţeles îl sprijinim şi a devenit foarte pacifist în ultima perioadă, mai ales după ce SPD-ul a intrat în alianţă cu CDU”, a declarat Creţu potrivit Hotnews.

În replică, europarlamentarul Cristian Preda a declarat: „Pesediştii n-au limite: Corina Creţu nu a fost ieri la Parlamentul european, dar explică la RFI poziţia lui Schulz ca şi cum ar fi fost de faţă. În plus, ea menţine declaraţia şefului său Victor Ponta, spunând în plus că Schulz vrea voturi de la PPE. După ce s-au făcut de râs cu Severin, pesediştii ţin să confirme ridicolul până la sfârşitul mandatului”.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat luni, în cadrul deschiderii sesiunii Parlamentului European, că atacurile lansate de premierul român Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect.

„Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene”, a precizat Schulz.

Conflictul Ponta - Elmar Brok

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a afirmat recent că, în opinia lui, imigranţii care se duc în Germania doar pentru a obţine ajutoare ar trebui trimişi cât mai repede înapoi în ţările lor de origine.

„Imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a declarat Brok, potrivit publicaţiei Bild.

În replică, Victor Ponta a precizat că Brok este „demagog, iresponsabil şi populist” şi are o gândire „nazistă, fascistă”, la fel ca europarlamentarul PDL Monica Macovei, unul dintre adversarii politici ai premierului român.

„Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit deseori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună”, a subliniat Victor Ponta.

Elmar Brok a revenit ulterior asupra afirmaţiilor şi a explicat că ceea ce a vrut să spună este că majoritatea românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în statele membre UE, ca orice alţi cetăţeni UE, însă mica minoritate care încalcă şi abuzează de regulile Uniunii trebuie determinaţi să le respecte.

„Am cerut autorităţilor germane să contracareze abuzurile pentru a nu pune în pericol libertatea de mişcare. Iar asta va afecta doar o mică minoritate care nu respectă regulile”, a declarat Brok.

Elmar Brok a răspuns şi acuzaţiilor venite din partea lui Ponta: „Dacă domnul Ponta, a cărui relaţie cu domnia legii este bine cunoscută, mă acuză acum în legătură cu apelul meu ca regulile UE să fie respectate, reproşul său se va întoarce împotriva sa. El nu ar trebui să trateze astfel un prieten vechi al României decât dacă urmăreşte scopuri populiste şi motivate intern”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne