Elena Udrea acuză că se încearcă transformarea ei în "ţap ispăşitor"

"O anumită parte a presei rău-voitoare încearcă să impună ideea că sursa întregii corupţii din ultimii 10 ani a fost Elena Udrea", scrie pe Facebook echipa de comunicare a a fostei candidate la preşedinţie, acuzând se încearcă o "contrafacere" a realităţii.
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
16.03.2015

"O anumită parte a presei rău-voitoare încearcă să impună ideea că sursa întregii corupţii din ultimii 10 ani a fost Elena Udrea", scrie pe Facebook echipa de comunicare a fostei candidate la preşedinţie şi se încearcă transformarea ei în "ţap ispăşitor" pentru toată corupţia din timpul guvernării PDL.

"Orice acuzaţie privind diverse nereguli din timpul guvernării PDL este aruncată în spinarea fostului ministru al Dezvoltării, transformată în ţap ispăşitor. Avem de-a face cu o încercare de construire a unei istorii contrafactuale.

În această logică, se doreşte impunerea ideii că fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean „ar fi fost omul Elenei Udrea”. Şi, ce este şi mai aberant, asta în condiţiile în care chiar Ioan Oltean a recunoscut că a propus-o pe aceasta în fruntea instituţiei. În realitate, Udrea nici nu o cunoaşte pe Dumitrean.", scrie echipa Elenei Udrea.

Potrivit comunicatorilor deputatei, lucrurile stau exact invers faţă de cum le le prezintă o parte a presei: "Fostul ministru al Dezvoltării chiar a făcut o sesizare în 2010 către Preşedintele Băsescu referitoare la faptul că auzise că ar exista nereguli la nivelul ANRP în mandatul Crinuţei Dumitrean. Fostul şef al statului a cerut o informare de la SRI cu privire la lucrurile sesizate de Elena Udrea, iar răspunsul venit de la principalul serviciu de informaţii din România a fost: „nu s-a văzut persoană mai cinstită decât Crinuţa Dumitrean”. Numai că, după 4 ani, vedem cu toţii realitatea despre putregaiul de la ANRP." concluzionează PR-ul Elenei Udrea.

Postarea de pe contul Elenei Udrea vine la câteva ore după ce presa a informat că, după o serie de verificări la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Corpul de control al Guvernului a găsit nereguli grave, motiv pentru care se impune sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În intervalul 2008-2011, numărul dosarelor soluţionate prioritar de către ANRP, prin invocarea acestor cazuri excepţionale, a fost mult mai mare faţă de cel al dosarelor soluţionate în ordinea înregistrării, excepţia fiind transformată în regulă.

Mai multe pe subiectul verificărilor copului de control puteti citi aici.

Reamintim că activitatea ANRP a ajuns pe prima pagină în presă odată cu punerea sub urmărire penală a fostei şefe DIICOT, Alina Bica, o apropiată a Elenei Udrea. Ulterior arestării Alinei Bica, în vizorul procurorilor DNA a intrat şi Crinuţa Dumitrean.

Atât Bica cât şi Dumitrean au făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP care în 2011 a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita din Capitală, supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

La finele lui noiembrie 2014, pe fundalul uriaşului scandal stârnit de dosarul Bica 1, George Băeşu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor din 2012, declara că fraudele produse în urma despăgubirilor ilegale care au avut loc în cadrul instituţiei se ridică la aproximativ 2 miliarde de euro.

Curtea de Conturi ar fi atras atenţia Guvernului încă din 2009 că la ANRP există mari nereguli, în urma unui control când s-a descoperit că sunt dosare în care "nu exista documente care să dovedească vocaţia petenţilor la despăgubiri şi că există supraevaluări care nu au niciun fel de legătură cu valoarea de piaţă a terenurilor", a mai declarat Băeşu (citat de ziare.com), adăugând că, "deşi aceste lucruri au fost sesizate, jaful a continuat până în mai 2012, când s-a dat ultima acţiune la Fondul Proprietatea şi au lăsat 40.000 de dosare de Legea 10 şi vreo 15.000 de fond funciar nerezolvate", a mai spus preşedintele ANRP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor