Generalul SRI Florian Coldea, basma curată. Denunţul Elenei Udrea a fost clasat

Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015
Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015 (Epoch Times România)

Denunţul formulat de Elena Udrea (vizându-l pe generalul SRI, Florian Coldea) a fost clasat, după ce în cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru, însă din acestea nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate, a informat joi Direcţia Naţională Anticorupţie, la solicitarea Agerpres.

La data de 30 ianuarie, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de corupţie, ce ar fi fost săvârşite de mai multe persoane, cu funcţii importante în instituţii publice ale statului român, fiind audiată ulterior de către procurorii DNA pentru a-şi susţine acuzaţiile formulate anterior.

''În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunţătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate. În continuare, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunilor sesizate prin denunţ şi disjungerea urmăririi penale şi trimiterea dosarului la Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, din cauza calităţii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate'', se arată în răspunsul DNA la solicitarea Agerpres.

Potrivit sursei citate, în motivarea soluţiei, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzaţiile formulate sunt generice, iar din denunţ nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracţiune.

Reamintim că, pe 30 ianuarie a.c., Elena Udrea a anunţat, în cadrul unui interviu acordat Hotnews, că a depus un denunţ la DNA împotriva lui Florian Coldea, la momentul respectiv director interimar SRI. Acuzele la adresa lui Coldea sunt că ar fi instrumentat campania împotriva fostului lider PMP şi că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 euro lui Sebastian Ghiţă pentru a-i susţine televiziunea.

În cadrul interviului, Elena Udrea a făcut acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă. Întrebată care sunt dovezile pe care îşi bazează denunţul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declaraţiile lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan (Pinalti) - ambii urmăriţi penal în dosarul Microsoft şi aflaţi în arest preventiv, ale lui Culiţă Tărâţă (fostul şef al CJ Neamţ, acum decedat) şi pe informaţii de la Sebastian Ghiţă.

De asemenea, ea a afirmat că Tărâţă Culiţă i-ar fi spus că Florian Coldea i-a cerut să direcţioneze, prin intermediul unor firme, sume de bani către o companie de realizare a sondajelor de opinie. Udrea nu a menţionat în clar numele casei de sondaje.

Două săptămâni mai târziu, la solicitarea Mediafax, procurorii anticorupţie precizau că au început urmărirea penală faţă de Florian Coldea pe motiv că Elena Udrea, între timp arestată preventiv, nu a respectat procedura privind denunţul pe care l-a formulat. Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi fost chemată de procurori în 5 şi 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denunţul pe care doreşte să îl facă, însă nu s-a prezentat.

Pe 18 februarie, eliberată din primul arest preventiv (în dosarul Microsoft), Udrea a fost citată la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde urma sa fie audiată în cazul denunţului făcut împotriva generalului SRI Florian Coldea.

Actualmente, Udrea este din nou în arest, în dosarul Gala Bute, iar denunţul pe care l-a formulat a fost, potrivit Agerpres, clasat, îngropând odată cu el şi numeroasele acuzaţii pe care politiciana i le-a adus fostului şef interimar SRI.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne