Protest paşnic la Ambasada Chinei din Capitală marchează 17 ani de la debutul unui genocid (Video)

Zeci de aderenţi Falun Gong români şi chinezi, au ieşit duminică, în faţa Ambasadei Chinei din Capitală, pentru a-şi comemora colegii ucişi la ordinul Partidului Comunist Chinez şi a cere oprirea persecuţiei ce continuă de nu mai puţin de 17 ani.
Protest în faţa Ambasadei Chinei la Bucureşti (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
24.04.2016
Se încarcă player-ul...

Aderenţii Falun Gong din România au organizat duminică, un protest paşnic, în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti, pentru a reaminti opiniei publice că, în China zilelor noastre, milioane de oameni sunt persecutaţi şi ucişi pentru convingerile lor spirituale.

Protestul de astăzi marchează împlinirea, în data de 25 aprilie, a 17 ani de la "apelul de la Zhongnanhai" din Beijing, eveniment ce avea să prefigureze declanşarea persecuţiei împotriva aderenţilor Falun Gong, o străveche şcoală de qigong înrădăcinată în cultura tradiţională chineză, ce are la bază principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă şi un set de exerciţii lente şi meditaţie.

"Acţiunea noastră marchează 17 ani de la primul protest al practicanţilor Falun Gong de la Zhongnanhai, sediul central al guvernului chinez. Aceştia au ieşit pentru a protesta paşnic împotriva arestării abuzive a unor colegi care ceruseră retragerea unui articol defăimător la adresa practicii, care, de altfel, era extrem de apreciată în toată ţara pentru beneficiile aduse sănătăţii oamenilor şi comportamentului celor ce praticau.", a declarat Oana Moisescu.

Apelul de la Zhongnanhai a fost, de fapt, precursorul persecuţiei care a început pe 20 iulie, în acelaşi an, 1999, împotriva Falun Gong:

"Persecuţia a fost declanşată din dorinţa preşedintelui Partidului Comunist Chinez de atunci Jiang Zemin de a-şi consolida puterea. Speriat de numărul mare al celor ce practicau Falun Gong, el a ordonat interzicerea mişcării şi arestarea tuturor celor care practicau. Aceştia erau vânaţi pur si simplu la locul de practică, fiind înregistrate cazuri de abuzuri, bătăi, oamenii erau luaţi în timp ce făceau meditaţia, aruncaţi pe jos şi bătuţi.

A urmat o serie de articole denigratoare în presa chineză, care, după cum se ştie, este controlată de Partidul Comunist Chinez, o campanie de arestări, torturi brutale în închisori, culminând cu recoltarea de organe de la cei arestaţi, care au fost consideraţi practic o bancă vie de organe la dispoziţia regimului comunist chinez.", a adăugat Oana Moisescu.

Mai multe informaţii despre apelul de la Zhongnanhai puteţi accesa aici.

"Se împlinesc 17 ani de când a început o persecuţie brutală împotriva practicanţilor Falun Gong şi am venit să fac un apel paşnic, împreună cu colegii mei, pentru a cere oficialilor de la ambasadă să înceteze această persecuţie ce durează de prea mult timp!" a declarat, la rândul său, Vlad Negrilă, practicant Falun Gong.

Amintim în context că Vlad Negrilă a câştigat recent un proces intentat Jandarmeriei române care, în timpul vizitei la Bucureşti a vicepremierului Chinei, Zang Gaoli, acuzat de implicare în acest genocid, l-a ridicat de lângă clădirea Guvernului României şi l-a reţinut abuziv pe motiv că intenţiona să desfăşoare un banner prin care cerea încetarea recoltării de organe de la practicanţi Falun Gong.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor