După Relu Fenechiu, DNA Ploieşti mai face astăzi o "victimă" cu greutate

La scurt timp după ce Relu Fenechiu a fost pus sub urmărire penală într-un proaspăt dosar de corupţie, procurorii DNA din Ploieşti au mai făcut o "victimă" - un director din cadrul Ministerului Justiţiei.
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
23.06.2016

Nici nu a fost bine pus sub urmărire penală Relu Fenechiu, că procurorii DNA din Ploieşti au trecut la următoarea mutare strategică. Ion Krech, la data faptei director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei, a fost pus sub urmărire penală pentru luare de mită.

"În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului de Justiţie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister şi membru în comisia de licitaţie, a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei firme de software, în trei tranşe, suma totală de 239.000 euro.

Aceşti bani au fost pretinşi şi primiţi pentru ca suspectul Krech Ion să sprijine această firmă în câştigarea licitaţiei pentru atribuirea şi derularea unui proiect derulat de Ministerul Justiţiei, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA", reiese dintr-un comunicat remis joi de agenţia anticorupţie.

Procurorii arată că, înainte cu câteva luni de la publicarea oficială, prin intermediul aceluiaşi intermediar, Ion Krech a remis reprezentanţilor firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiţiei. În acelaşi sens, suspectul a mai conceput şi redactat împreună cu reprezentanţii firmei respective documentele aferente licitaţiei, inserând în cuprinsul lor cerinţe menite a-i favoriza pe aceştia din urmă.

"De asemenea, în schimbul banilor pretinşi şi primiţi, suspectul Krech Ion a asigurat şi buna derulare a contractului, a susţinut şi a fundamentat note interne, a semnat fişe de acceptanţă, acte adiţionale şi a ajutat la deblocarea plăţilor, atunci când au intervenit astfel de probleme.

Menţionam că, pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea proiectului cu Ministerul Justiţiei şi pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii, aceeaşi firmă de software i-a dat suspectului Fenechiu Relu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro", se mai precizează în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor