După închiderea cazinourilor, poliţiştii deconspiră şi reţin traficanţii de droguri

Un medic, un poliţist şi chelneri din câteva cluburi ale capitalei au fost reţinuţi pentru trafic de droguri. Schema frauduloasă a fost deconspirată de oamenii legii pe parcursul zilei şi nopţii de, 26 octombrie 2016.
Ştefan Sârbu
27.10.2016

alte articole

Procurorul, Dumitru Ştefîrţă şi şeful secţiei INI al IGP, Valeriu Brinişter în cadrul conferinţei de presă (captură foto) (privesc.eu)
Ştefan Sârbu
27.10.2016

După ce la 22 octombrie, Vlad Plahotniuc a scris pe blogul său că traficanţii de droguri trebuie găsiţi şi puşi la puşcărie, iar numărătoarea inversă pentru ei a început, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu angajaţii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii la 26 octombrie, au efectuat 28 de percheziţii, fiind reţinute 12 persoane implicate în scheme de realizare a drogurilor.

În total, în automobilele şi la domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuana şi mijloace financiare de peste 150 000 lei, precum şi alte mijloace probatorii.

Schema infracţională era condusă de un angajat al poliţiei, care a fost reţinut imediat după ce a transmis unui cetăţean mai multe pachete din polietilenă cu masă solidă de culoare cafenie, asemănătoare cu heroina cu o cantitate de aproximativ 20 gr.

Schema de vânzare a drogurilor activa prin distribuirea mai multor tipuri de stupefiante, acesta asigurând protecţia unor realizatori ca să nu fie cercetaţi sau documentaţi de ofiţerii de investigaţie din cadrul altor servicii. În schemă sunt implicate persoane condamnate anterior pentru infracţiuni similare.

În cadrul unei conferinţe de presă procurorul (PCCOCS), Dumitru Ştefîrţă a negat faptul că acţiunile de deconspirare a traficanţilor de droguri a început după ce Vlad Plahotniuc s-a expus pe blogul său că “o altă problema gravă este cea legată de consumul de droguri, un fenomen care a ajuns la un nivel îngrijorător, deşi public nu se discută prea mult despre asta” şi că “funcţionarii din instituţiile de stat care, în loc să combată această crimă, protejează aceste reţele de traficanţi de droguri: ei trebuie găsiţi şi puşi la puşcărie”.

“M-am aşteptat la întrebarea respectivă. Vreau să fac precizarea că noi, grupările acestea le documentăm de trei luni, poliţistul a intrat în vizor de o lună şi cum aţi văzut şi în presă au mai fost şi alte cazuri furnizate. Vă asigur că nu are nicio tangenţă evenimentul menţionat cu cazul care s-a întâmplat ieri.”

Amintim că la 22 octombrie, pe întreg teritoriul ţării au fost sigilate 159 de încăperi ale agenţilor economici care activau în domeniul jocurilor de noroc, iar potrivit lui Vladimir Plahotniuc aceasta a fost o nouă victorie.

“Aţi semnalat problema, iar autorităţile au acţionat corect şi categoric. Lucrurile au fost rezolvate prin închiderea sălilor, urmând ca această activitate să fie reluată doar după ce va fi strict reglementată şi vor exista modalităţi de control bine puse la punct atât în ceea ce priveşte locurile de amplasare, cât şi privind plata taxelor la stat sau respectarea întru totul a interdicţiei privind accesul copiilor în astfel de localuri.”

Procuratura Generală susţine că acţiunile de urmărire penală continuă, urmând a fi reţinute mai multe persoane implicate în realizarea drogurilor, precum şi unii consumatori care deţin funcţii în domeniul medical, al învăţământului, dar şi oameni de afaceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor