Iurie Leancă rămâne în cursa prezidenţială: Dodon nu trebuie să câştige din primul tur

Pentru a nu permite electoratului democrat să-l voteze pe Igor Dodon şi să-l facă câştigător din primul tur, Leancă a decis să rămână în cursa pentru Preşedinţie, considerând că aceştia mai degrabă l-ar vota pe el decât pe Maia Sandu.
Iurie Leancă, liderul PPEM
Iurie Leancă, liderul PPEM (PPEM)

Candidatul la funcţia de preşedinte din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă a decis, până la urmă, să rămână în cursa prezidenţială, deşi anterior intenţiona să se retragă pentru a oferi Maiei Sandu să ajungă în turul doi, şi mai important să nu câştige Igor Dodon alegerile din primul tur.

„De-a lungul timpului am lucrat pentru binele Moldovei şi am realizat lucruri concrete, Acordul de Asociere, Regimul fără de vize, gazoductul Iaşi-Ungheni, grădiniţe reparate. Toate aceste realizări sunt dovada vie că am lucrat în interesul oamenilor. Nimeni şi nimic nu poate şterge cu buretele ceea ce am făcut eu pentru ţara mea şi pentru cetăţenii mei”, a declarat Iurie Leancă în cadrul unei conferinţe de presă, conform privesc.eu.

Acesta a ţinut să precizeze că îl consideră pe Igor Dodon, candidatul pro-rus la funcţia de preşedinte, principalul adversar, care otrăveşte minţile moldovenilor şi promite un drum care poate duce Moldova către prăpastie. Totodată, Leancă menţionează că nu trebuie să renunţe la sacrificiile făcute până acum, doar pentru că Dodon promite marea cu sarea numai pentru a ajunge la putere. „Propaganda lui Dodon este mincinoasă şi extrem de periculoasă pentru Moldova”, a subliniat Iurie Leancă.

După decizia de miercuri a Partidului Democrat de a-l retrage pe Marian Lupu din cursa pentru funcţia de preşedinte, Leancă opinează că în prezent Moldova s-ar afla într-un pericol enorm. „Acum, la această oră nimeni nu mai poate să prevadă rezultatele alegerilor prezidenţiale. Votanţii nu sunt roboţi pe care îi trimiţi la vot şi le spui cu cine să voteze. Alegătorii îşi aleg singuri opţiunea de vot, indiferent de recomandările liderilor de partid”, a mărturisit liderul PPEM, făcând abstracţie de afirmaţiile candidatului PAS, Maia Sandu care a menţionat zilele astea că ar fi primit mai multe plângeri de la cetăţeni să susţină un anumit candidat la alegeri, riscând, în caz contrar să-şi piardă slujbele.

Candidatul PPEM a mai adăugat că Dodon ar putea câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală, „drept urmare am decis să rămân în cursă, să mă bat pentru viitorul Moldovei”.

Leancă a mărturisit că cu două zile în urmă luase deja decizia de a se retrage din cursa electorală, însă decizia lui Marian Lupu l-a făcut să se răzgândească. Motivul care a stat la baze hotărârii de a se retrage ar fi fost acela de a veni în ajutor Maiei Sandu pentru a accede în turul doi.

Tot mai multe voci afirmă că după ce Maia Sandu a scris pe un cont de socializare că nu are nevoie de susţinerea lui Plahotniuc, electoratul democraţilor va decide să voteze pentru candidatul socialiştilor. Astfel, reacţia candidatului unic la decizia lui Marian Lupu de a părăsi cursa, l-a făcut pe Leancă, aşa cum afirmă el, să vrea să rămână în continuare în cursă pentru a nu permite lui Dodon să devină preşedinte din primul tur.

Liderul Partidului Democrat, candidatul guvernării la prezidenţiale, Marian Lupu şi-a anunţat miercuri, 26 octombrie, retragerea din cursa prezidenţială în favoarea candidatului PAS, motivând că aceasta ar avea mai multe şanse la câştig decât Igor Dodon. Prin această decizie, Marian Lupu încercă să convingă cetăţenii că ar susţine-o pe Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe