Drulă, către Grindeanu: Timişenii n-au uitat cine s-a făcut preş pentru Dragnea. Ţara a pierdut 500 de milioane de euro din cauza ta

Postarea lui Liviu Dragnea despre Sorin Grindeanu
Andrei Pricopie
20.10.2024

Deputatul Cătălin Drulă i-a dat o replică acidă şefului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe care îl acuză că a pierdut cel puţin 500 de milioane de euro din PNRR pentru că "şi-a numit politrucii în companiile din subordinea ministerului".

"Ruşinea Timişoarei la Bucureşti are un nume: Sorin Grindeanu. Nimeni nu va uita OUG13 şi sutele de mii de români în stradă. Timişenii n-au uitat cine s-a făcut preş pentru Dragnea. Ruşinea infrastructurii româneşti din Banat este porţiunea lipsă din autostrada A1 (Holdea-Margina) şi are un nume mare scris pe ea: PSD. Miniştrii PSD ai Transporturilor şi premierii PSD (printre care şi dl. Grindeanu) au încurcat şi blocat acest proiect timp de 10 ani. Cu tot felul de scuze şi idei penibile, cu acuzaţii despre urşii aduşi de USR în păduri.

După 10 ani, în 2021, eu am pus în PNRR finanţarea pentru acest proiect major cu tuneluri în lungime de aprox. 2 km. Din păcate, termenul de finalizare în interiorul PNRR (2026) pare deja compromis la cum s-a mişcat investiţia în mandatul dlui Grindeanu", a declarat Cătălin Drulă, care a postat o captură de ecran cu postarea lui Liviu Dragnea în care fostul şef PSD condamnat penal apare alături de Grindeanu la pescuit.

Fostul şef al Transporturilor susţine că, în mandatul său (de 4 ori mai scurt decât al dlui Grindeanu, 8 luni vs. 35 luni), a rezolvat şi ruşinea de pe drumul DN68A Margina-Holdea, un drum care era plin de cratere, aproape inutilizabil şi a fost adus la o stare decentă.

"Viitorul sector de Vest al Centurii Timişoarei va avea 4 benzi pentru că a fost semnat contractul de proiectare în mandatul meu. Am deblocat şi sectorul de Sud care avea autorizaţii şi avize lipsă, din păcate acolo, după cum şi-a dorit dl Grindeanu drumul are doar câte o bandă pe sens, ruşinos pentru o metropolă europeană. Sunt bucuros că tot în PNRR am adus 1,8 miliarde de euro pentru modernizarea căii ferate Caransebeş - Lugoj - Timişoara - Arad. Şi acolo lucrările se mişcă prea lent faţă de termenul de 2026", a continuat Cătălin Drulă.

Potrivit liderului USR, progresul fizic al lucrărilor conform ultimei raportări CFR pe cele 4 loturi este ruşinos: 0%; 9,5%, 1,1% şi 1,2%.

"Cât despre dl Grindeanu şi PNRR: România pierde cel puţin 500 de milioane de euro din PNRR pentru că Sorin Grindeanu şi-a numit politrucii în companiile din subordinea ministerului Transporturilor (CNAIR, Metrorex, CNIR şi multe altele). Comisia Europeană a constatat că procedurile de selecţie au fost viciate şi politizate, adică exact la ce se pricepe dl Grindeanu cel mai bine. Ruşinos şi iresponsabil. Banii românilor pierduţi pentru ca să aibă clientela de partid câte o sinecură. Eu stau cu capul sus în faţa românilor pentru munca făcută. Cei care îi fură pe români de 35 de ani ar trebui să simtă ruşinea de care vorbesc. Dacă ar avea-o", a conchis Cătălin Drulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor