Dragnea: Există ambasadori care merg la miniştri şi promovează interesele unor companii străine. Asta înseamnă corupţie

Există ambasadori care merg la miniştri pentru a promova interesele anumitor companii străine, demers ce intră în categoria actelor de corupţie, a acuzat liderul PSD Liviu Dragnea, la scurt timp după ce Ambasadele Statelor Unite şi Germaniei au criticat controversatul proiect de modificare a legilor justiţiei avansat de ministrul Tudorel Toader.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
31.08.2017

În România, există unii ambasadori care "îşi permit" să interzică politicienilor dreptul de a începe dezbaterea pe tema modificării Legilor Justiţiei, în timp ce ei merg la miniştri şi încearcă să promoveze interesele unor companii străine, a acuzat joi, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Am înţeles, fiecare cu îngrijorările lui. Şi eu sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniştri în fiecare zi să promoveze interesele unor companii străine. Cine ştie, poate cineva se gândeşte că şi asta înseamnă acte de corupţie. Că sigur că dacă aţi merge dumneavoastră la un ministru să promovaţi interesele companiei (...) aţi avea o problemă.

Eu zic să fim mai calmi. O să vedem ce spun specialiştii, ce spun judecătorii, ce spun ceilalţi oameni care nu au interese personale, ci care vor doar ca justiţia din România să funcţioneze şi judecătorii să fie protejaţi. Să nu fim în situaţia în care preşedinta Curţii Supreme să fie certată de nişte procurori. Aşa ceva nu e posibil. Fiecare avem îngrijorările noastre şi fiecare cu îngrijorările lui mergem înainte pentru România", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a atras atenţia că decizia finală pe tema legilor justiţiei va fi luată în Parlament după "o cumpănire şi dezbatere serioasă".

"Şi eu sunt îngrijorat când am văzut din presă şi am citit ce s-a încercat ieri să se facă la CSM. Şi eu sunt îngrijorat când văd nişte ambasadori în Româna care îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ni se interzică dreptul de a gândi. Şi eu sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să se certe cu judecătorii. Ştiţi ce mă interesează pe mine, ca preşedinte PSD, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca deputat, şi ca cetăţean român? Să văd ce spun asociaţiile magistraţilor şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. Şi am văzut că acolo există o susţinere pentru acele prevederi. Eu nu sunt jurist, nu sunt specialist. Sigur că, în final, decizia va fi luată în Parlament după o cumpănire serioasă, după o dezbatere serioasă, aşezată nu cu patimă, nu pentru a servi interesul unuia sau altuia, nu pentru a subjuga ideea de justiţie în România. Am înţeles, fiecare cu îngrijorările lui", a precizat Dragnea.

Reamitim că proiectul de modificare a Legilor Justiţiei, aflat în prezent pe masa Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizare, a stârnit ample dezbateri în spaţiul public. Preşedintele Klaus Iohannis, şefii parchetelor din ţară în frunte cu procurorul general Augustin Lazăr, Comisia Europeană, opoziţia, precum şi ambasadele SUA şi Germaniei s-au declarat împotriva noii manevre operate de social-democraţii lui Dragnea în domeniul justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor